Србија

Србија за сада нема пораст броја ОБОЛЕЛИХ: Наредни дани су кључни !

Мале су вероватноће да ћемо у наредних 20 дана имати нула заражених

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је да се свуда у Европи држи број заражених у константном приливу, да су то све и даље лакши џепови, жариштне инфекције о којима смо причали да се могу дешавати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мале су вероватноће да ћемо у наредних 20 дана имати нула заражених. Ми ни сада немамо пораст броја оболелих, држимо константан број. Радимо и даље огроман број тестирања и откривања новооболелих и број је потпуно линеаран. То нас очекује у следећем временском периоду – рекао је Гојковић.

Како каже, јако је уопштено велики број информација свакодневно од лекара и експерата, који сваки дан дају неку нову теорију и план, али додаје да је на нама да се понашамо онако како смо већ говорили да треба.

Гојковић је рекао да на основу информација имамо за сада стабилну ситуацију, али да морамо спроводити и даље појединачне мере.

– Ми се активно припремамо за све могуће сценарије, као и сценарије за јесен. Радимо плански на стварима које ће се можда догодити, а можда и неће – рекао је Гојковић.

Он истиче да је јако тешко прецизно рећи у ком правцу ће се цела ситуација на јесен кретати.

– У овом тренутку је епидемиолошка ситуација стабилна, осим појединачних случајева која се дешавају најчешће на колективним слављима, али је то нешто што је за очекивати за све врсте респираториних инфекција – рекао је Гојковић.

Истиче да тренутно има више оболелих од грипа него од короне у Војводини.

– Против короне немамо адекватан лек, па се он понаша на неки начин непредвидиво. Ова епидемија је обележила огромна поплава информација – рекао је Гојковић.

Он истиче да је знање оно што је најважније о свему томе. Знање о томе како он функционише и како да се понашамо.

– Треба бити опрезан у доношењу судова, јер ће корона вирус да прикаже како је и ко радио и на који начин, показати тек за годину две – рекао је Гојковић и додао.

– Кризни штаб је положио испит, ни једног тренутка наш резултат није био упитан. Имали смо ситуације спиновања вести и жеља за сензацијом, али гледајући резултате они су импресивни.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ