Регион

У ЦРНОЈ ГОРИ ПОЧЕЛО ХАПШЕЊЕ СВЕШТЕНИКА ! Амфилохије: НЕКА МЕНЕ УХАПСЕ !

Према сазнањима „Новости“ у Будви су приведени свештеник Борис Радовић и ђакон Борис Љешковић

Полиција у стању тоталне приправности у свим градовима у Црној Гори

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ПРОГОН свештеника Митрополије црногорско-приморске настављен је и вечерас, након одржаних величанствених мирних литија у Подгорици, Будви, Беранама и Пљевљима, где је полиција на информативни разговор позвала неколико свештеника.У Подгорици је приведен свештеник Мирчета Шљиванчанин.

-Рекао сам инспектору нека мене ухапси и поводе у Спуж, али није добро за њих и Црну Гору да наставе са насиљем. Отац Мирчета је позван у полицију, а тај инспектор је са Косова. Казао сам му да ми овде бранимо светиње, али и на Косову. Откуд им право, некрштеним владарима, да узимају светиње? Они су признали непостојећу државу Косово, одрекавши се срца Црне Горе за време краља Николе. Значи, треба оца Мирчету сад у затвор зато што је тражио ово сабрање. Неће дочекати ниједна власт у овој земљи да ми разгонимо народ. Овај народ је сад слободан, после 70 година и само неко ко је антинародан може да тражи да се народ одрекне слободе. Ако се ова власт одрекне овог безумља онда ћемо ми бити за њих, а ако не, онда ће ово бити злочин као кад су признали Косово – рекао је владика Амфилохије, поручујући да ће се следеће седмице наставити сабрања све док не буде поништен безакони закон.

У Центру безбедности у Беранама налази се протојереј-ставрофор Драган Ристић.

– Налазим се у згради полиције. Са мном је и члан Правног савета Епархије будимљанско-никшићке и експертског тима Митрополије црнгорско-приморске за разговоре са Владом, изјавио је за „Новости“угледни свештеник.

Иначе, у Беранама је свештенство у безброј наврата данас апеловало на вернике да поштују мере НКТ о окупљању грађана.

Према сазнањима „Новости“ у Будви су приведени свештеник Борис Радовић и ђакон Борис Љешковић.

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ