Србија

Доктор Стевановић открио до када ће ТРАЈАТИ ПРВИ ТАЛАС КОРОНЕ, и зашто је скочио број ЗАРАЖЕНИХ !

Директор Клинике за инфективне болести Горан Стевановић гостујући у емисији „Ћирилица“ објаснио је тренутну ситуацију са коронавирусом у Србији и одговорио на питање да ли је безбедно летовати ван наше земље

– Ми се налазимо на репу епидемије и нормално је да број заражених варира као последњих дана. Да ли ће ово трајати седам, осам или месец дана то ћемо тек видети, зависи пре свега од нашег понашања. И од тестирања. Ви када не тестирате, ви немате заражене, логично. Што се тиче летовања, ви корону можете да добијете где год били у контакту са инфицираном особом. Али ако сте у Србији, знате шта вас чека и можете одмах да реагујете. Ако сте у некој страној земљи, не знате како ћете се лечити и како ће та земља реаговати уколико се одједном повећа број заражених. Ситуација је и даље за опрез и да се поштују мере, али је сасвим добро дефинисана и можемо да кажемо да је стабилна. Овај мањи пораст заражених је очекиван и предвиђен – објаснио је доктор Стевановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је сада све ствар личне процене.

– Док је било заиста критично, држава је морала да уведе строге забране. Сада је већ све на нама и нашој процени ризика. Ми смо сада у обавези да проценимо сопствени ризик уколико идемо на неко славље или летовање. Неко ће проценити да нема ризика, неко други ће летовати у Србији или седети код куће – рекао је Стевановић.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ