Србија

ГРАЂАНИ ПОБЕСНЕЛИ: „Могуће да се прогласи још једно ванредно стање“

Скопље — Кабинет председника Северне Македоније Стева Пендаровског саопштио да је могуће да се прогласи још једно ванредно стање у земљи.

Међутим, како је рекао, то ће зависити од договора најјачих странака о датуму нових избора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је саопштено након што је лидер ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски позвао Пендаровског да продужи ванредно стање у држави, преноси МИА.

„Став председника Пендаровског познат је јавности. Председник се припрема да прогласи још једно ванредно стање, само ако политички актери не постигну међустраначки споразум о датуму превремених парламентарних избора, чиме би се створио правни оквир за организовање и спровођење избора“, саопштено је из кабинета.

Мицкоски је јуче позвао Пендаровског да продужи ванредно стање и истакао да ће ВМРО-ДПМНЕ учествовати на изборима под два услова – ако се уведу протоколи за заштиту здравља људи и ако се обезбеде услови за фер и демократске изборе.

Мицкоски, који сматра да је први могући датум за изборе средина јула, истакао је да би кампања требало да почне када мисија ОЕБС-а стигне у Северну Македонију. Ванредно стање у Северној Македонији истекло је у суботу у поноћ.

Две највеће политичке странке, СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, нису успеле да постигну споразум о датуму одржавања избора на састанку с Пендаровским.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ