Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У ШОКУ! Новак објавио податке који су изненадили читаву планету

У Србију су претходних дана биле упрте очи са свих меридијана.

Турнир у Београду је дефинитивно био најгледанији спортски догађај на планети претходног викенда. Са поносом цела Србија може да каже да је приређен спектакл који ће се дуго препричавати и чије ће слике обилазити планету данима. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је био пресрећан по окончану Адриа Тоура у Београду, првог турнира из серије хуманитарних такмичења широм бивше СФРЈ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Претходних недеља је било великих подухвата, задатака, искушења, то зна само тим организатора. Исто тако било је много људи са добром вољом који су препознали све и допринели сјајном викенду. Београд је град спорта и то је још једном показао. Слика је отпутовала свуда, преко 100 милиона домова широм Европе и САД гледало је снимке мечева. Стижу похвале – истакао је Ђоковић.

Најбољи тенисер планете није могао да сакрије понос и задовољство што је са првог турнира из серије Адриа Тоур у свет отишла позитивна слика из Београда.

– Хвала Министарству омладине и спорта, хвала Вањи Удовичићу, спонзорима, свима што су препознали важност овог догађаја за град Београд и Србију. Знамо да су околности неуобичајене, много је људи пропатило у последња три-три и по месеца. Ја сам се увек трудио да на такве ванредне околности, које се депавају једном у животу гледам са ведрије стране – рекао је Ђоковић.

Ноле је такође подвукао, да би одговорио критичарима из Америке и Енглеске, да је све организовано у складу са прописима, законима и мерама против пандемије коронавируса.

– Не бисте ви били овде да за то нисмо имали дозволу, у то будите сигурни. Потрудили смо се да испоштујемо сваку меру која је дошла од Владе Републике Србије. Ово је позитивна слика, људи воле да гледају спорт, воле да гледају тенис, не само код нас, у региону, већ у целом свету. Надам се да ће већина препознати добру вољу и позитивну слику коју смо заједно креирали у ова три дана – закључио је Ђоковић.

Извор: Ало.рс/И. С.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ