Регион Србија

ОВО СЕ НИКОМЕ НЕЋЕ СВИДЕТИ! Ево како ће изгледати пут у Грчку аутобусом

Многи грађани који планирају годишње одморе ових дана питали су се да ли би то уопште требало да раде, будући да се ситуација са отварањем граница ка нашим омиљеним летовалиштима због корона вируса и превоза путника мења из минута у минут.

Када су већ одлучили да се сунчају на обали мора, следи питање како ће пут до тамо изгледати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одговор је убрзо освануо на Фејсбуку и изненадио многе.

Према сведочењу кориснице Фејсбука, пут за Грчку превозом који организује једна агенција подразумева пуну „ратну“ опрему коју обезбеђује превозник. Обавезна је, што због заштите здравља путника, што због високих казни у Грчкој уколико немате заштиту. Иако делује као да су се путници спремили за улазак у операциону салу, а не на путовање, како кажу, нису се жалили.

Пртљаг и сва опрема се редовно дезинфикују, путницима на улазу је измерена температура, а у току паузе поновно је дезинфикован и цео аутобус.

Како се у коментарима испод објаве наводи, у питању нису туристи већ људи са сталним боравком у Грчкој и пасошима Европске уније, док превозник има специјалне дозволе за путовање и прелазак границе, будући да ће оне бити отворене за све грађане од данас.

Posted by Sonja Vukicevic on Friday, June 12, 2020

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ