Србија

СТРАХОВИТО НЕВРЕМЕ ХАРА СРБИЈОМ: Потоп у овом делу земље – САОБРАЋАЈ ОБУСТАВЉЕН!

Велика количина кише пала је за кратко време у чачанском крају и донела проблеме у више насеља и села.

Услед обилних падавина које су задесиле Драгачево током претходне ноћи и током дана дошло је до изливања општинских водотокова првог и другог реда као и Тијањске реке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тренутно су потопљена три домаћинства, под водом су се нашли стамбени и помоћни објекти у Тијању – рекао је Миливоје Доловић председник општине Лучани.

Услед изливања Тијањске реке, дошло је до прекида саобраћаја на путу Гуча – Лучани у насељеном месту Пухово.

– Дежурне екипе су на Лучанском потоку код црпне станице где препумпавају воду, као и све екипе ЈП “Драгачево путеви’ и ЈКП “Комуналац“ јер је дошло до великих оштећења некатегорисаних путних праваца као и неколико мостова у Тијању и Турици – истакао је први човек општине Лучани.

Степен оштећења мостова биће утврђен након повлачења Тијањске реке, а све дежурне екипе ће бити на терену током читаве ноћи.

За сада нема опасности од изливања Бјелице у Ђерађу и Дљину, јер према Доловићевим речима, нови бедем као систем одбране добро функционише.

На снази је обустава саобраћаја на државном путу Паковраће-Лучани преко Марковице и Паковраће-Кратовска стена-Лучани-Гуча, саопштавају из ЈП „Путеви“ Србије.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ