loading...
Русија

МИНИСТАР ЗДРАВЉА ШОКИРАО! Нормалном животу се враћамо тек следеће године! Ево о чему се ради!

Министар здравља Русије Михаил Мурашко сматра да би се Руси, након пандемије вируса корона, могли вратити нормалном начину живота – следеће године.

„Мислим да би се све могло смирити, с обзиром на то да би требало да наступи ‘фармацеутски контролисала ситуација’. Мислим да се ипак може говорити о следећој години. Сматрам да ће то бити фебруар“, рекао је Мурашко у емисији „Док Ток“ на Првом каналу.

Министар је истакао да је важан услов – имунитет. Он је објаснио да постојање имунитета код више од 45 одсто стаовништва, а још боље код 50-60 одсто, гарантује прекид ланца болести.

Мурашко је такође саопштио да би Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеј“ требало да почне са тестирањем вакцине против вируса корона на људима од 17. јуна.

Он је раније изјавио да је, упркос расту броја људи са антителима, рано говорити о укидању свих ограничења.

Према речима градоначелника Москве Сергеја Собјањина, преостале мере уведене због вируса корона у руској престоници неће бити укинуте пре средине јула.

Директорка Савезне службе за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) Ана Попова истакла је да је 650.000 људи тестирано на антитела и да је скоро 14 одсто њих стекло имунитет на вирус корона.

У Русији је забележно више од 545.000 случајева вируса корона, умрло је више од 7.000 пацијената, а оздравило је скоро 300.000 људи.

 

Извор: rs.sputniknews.com

Loading...
loading...