Регион Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ! Уколико добију зелено светло, границе се отварају 22. јуна: Ево о чему је реч

Да ли ће рампа грађанима Србије за улазак у Црну Гору коначно бити подигнута знаће се у петак 19. јуна када ће поново о томе одлучивати Институт за јавно здравље Црне Горе.

Подсетимо, прошлог петка се, упркос чињеници да по званичним подацима има знатно мање од захтеваних 25 заражених на 100.000 становника, Србија није нашла на списку од 130 и кусур земаља чији грађани без проблема, и 14-дневног карантина, могу да уђу у Црну Гору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том приликом надлежни су истакли да им је “необично како је Србија успела да за један дан смањи број заражених на 100.000 грађана са 65 на само шест“.

Они су тада истакли и да ће тражити појашњење од српских колега.

Он је рекао “да у то зашто нема одговора неће улазити, већ ће својом методологијом доћи до податка колико је активних случајева и према томе ће се управљати”.

Уколико би ИЈЗ у петак дао зелено светло, српски туристи би од понедељка 22. јуна коначно могли да уђу у Црну Гору.

У последња два дана у Црној Гори су регистрована два случаја корона вируса. Како преносе црногорски медији, “пацијент из Будве, код којег је утврђен вирус Ковид-19, хоспитализован је у Инфективној клиници Клиничког центра Црне Горе и тренутно је стабилних виталних параметара”.

– Два нова случаја оболевања након дужег времена упозоравају да нема места за опуштање и да се препоруке стручњака морају поштовати – поручују из КЦЦГ.

Извор: Курир.рс/Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ