Србија

ВУЧИЋ ИЗНЕНАДИО СВЕ: Надам се да ћемо добити 1,8 милиона гласова, ево шта ће се десити АКО НЕ БУДЕМО ИМАЛИ ВЕЋИНУ!

Председник СНС и Србије Александар Вучић нада се да ће листа окупљена око СНС добити близу 1,8 милиона гласова на изборима у недељу

– Ако бисмо успели да добијемо близу 1,8 милиона гласова, то би било сјајно. То су бројеви које никада нико неће имати у Србији – рекао је Вучић у интервјуу за Вечерње новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је навео да конкуренцију веома поштује, али да је изненађен тиме да мисле да неозбиљним изјавама могу да добију нечије поверење.

Додао је и да верује да је кампања била најчистија и медијски најотворенија, наводећи да је опозиција гостовала на свим телевизијама, више него СНС.

На питање да ли последњих дана враћа филм из 2008. па Ивицу Дачића унапред сумњичи за издају или има информације да Дачић ради испод жита са његовим противницима, Вучић кажзе да не посматра ствари на такав начин, али да сматра да би сви они, да имају и глас више у парламенту, изгласали техничку владу.

– Ако не будемо имали већину, не пада ми на памет да СНС дам мандат за састав нове владе. Нећу да кршим Устав. Не желим да СНС буде у коалицијама у којима мора да доноси одлуке уз компромисе и уцене – навео је Вучић.

Поновио је да предстоје и велике промене у СНС, наводећи да има оних који не желе да буду замењени, како у странци, тако и у влади.

– Немојте да имате сумњу да ће бити жестоких промена. И то у свим страначким структурама око 15. јула. Људи ће бити изненађени. Желим да остану упамћени моји резултати, да урадим још нешто, али сам лично све своје амбиције исцрпео – рекао је Вучић.

На питање да ли је Ана Брнабић сигуран „тип“ у станачким кладионицама за премијера после избора, Вучић је рекао да нема „страначких кладионица“ и да постоје само закони.

– Могао бих да вам кажем ко ће имати мање а ко више него што предвиђају кладионице, али нећу, јер бих тако прекршио закон – рекао је председник Србије.

Упитан колико га брину предвиђања да су за њега много већа опасност председнички избори јер ће бити под притиском неповољног косовског решења, Вучић кажу да је и раније слушао разна предвиђања, попут победа на београдским изборима, „да ће бити готов до Васкрса“, да ће излазност бити испод 30 одсто…

– Милион грешака сам направио, али сам се сваког дана трудио да радим што више. Ово су најбољи резултати у последњих 30 година, свидало се то некоме или не – поручио је Вучић.

Упитан остаје ли при томе да не трчи трку за нови мандат и да ли ће кандидат можда бити жена, Вучић је рекао да одлука није донета и да не дели политичаре по полу, већ по способности, али да верује у победу, ко год да буде кандидат.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ