Спорт

СРЂАН ЂОКОВИЋ ОТКРИО СВЕ! Новак ускоро у пензији, ево и када!

Отац Новака Ђоковића Срђан је у емисији „Sport light“ обелоданио колико дуго ће се најстарији син бавити професионалним тенисом.

„Било је страшно то урадити. У једном од најстрашнијих периода у историји српског народа. У времену санкција, бомбардовања, ужасно тешког живота… Стасавали смо и ми као млада породица и он као тенисер. Наша деца су била мала. Новак је имао 12, Марко 8, Ђорђе 4 и задесило нас је ужасно стање, то бомбардовање. Замислите тих 20 најбогатијих држава бомбардују једну малу сиромашну Србију и у то време смо се крили по скривиштима, али смо највише одлазили на терене ТК Партизан. Чини ми се да је то највише спасило и нас и њега у свом будућем животу, одрастању и оном што ће постати касније. Страшно је било тада било сачувати живот, направити било шта, остати нормалан у животу, а камоли почетак једне овако невероватне светске бајке“, почео је Срђан Ђоковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приликом одговора на питање када је сазнао да је Новак преталентован, дао је савет свим родитељима.

„Не можете ви да одлучите да је ваше дете највећи таленат, него питате највеће стручњаке свуда око вас и када одлазите у свет и тамо питате релевантне стручњаке. Прво ми је то рекла Јелена Генчић, пошто га је тренирала од 6. до 12. године, кад више није могла, упутила га је код Николе Пилића, који је наставио даље до његове 16. године да га тренира. Његови тенијски мајка и отац. Јелена ми је рекла: ‘Срђане, он је мене превазишао, ја више не могу да држим лопту довољно дуго и на квалитетан начин да радим са њим, време ја да има има мушког тренера, ја имам поверење у Николу Пилића који не прима децу испод 14 година’. Молила га је да оде на пробу и остао је четири и по године. Ако се мишљење више стручњака поклапа, онда улажите, ризикујте и шта вам Бог да. Ако се разликују, немојте јер је врло скупа забава. Родитељи будите уз децу, али будите објективни и немојте да их гурате тамо где нема материјала“.

Наставио се разговор на тему менталне снаге у дуелима против Федерера, али се открило до када Новак намерава да се бави професионалним тенисом:

„Зашто се то и даље дешава са Федерером који је и даље најуспшенији тенисер? Зато што гаји толики анимозитет према Новаку! Шта мислиш, зашто игра у 40. години и даље? То је баш супер? Пошто му дишу за врат и Надал и Новак, он ту чињеницу да има неко бољи…

– Добро то је шампионски его…

Какав шампионски его са 40 година. Иди бре, чувај децу, бави се нечим другим, скијај…Тенис није цео живот, то је само тренутна занимација мог сина. Зашто Ђоле, најмлађи син није успео у професионалном тенису? За њега је то било сувише обично, јер он има десет варијанти и док размисли, лопта прође. Новак чиме се год буде бавио у будућности после своје тениске каријере која ће трајати још две, можда три године, биће успешан сигурно као што је био у тенису“, рекао је Срђан.

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ