Регион

УЖАС! Тужан крај потраге: Јадранкино тело пронађено у Сави!

Након почетног рада полицијских службеника из полицијске станицре, претрагу на самом терену спровели су полицијски службеници из двеју полицијских станица са подручја Новог Загреба и Трешњевке уз Војну полицију.

Након што су у реци Сави код Велике Горице недавно пронађени посмртни остаци женске особе, обдукцијом је утврђено како је реч о Госпићанки Јадранки Скендер која је била књиговођа у Председничким канцеларијама на Пантовчаку и припадница Почасно-заштитног батаљона Оружаних снага ХВ-а, јавља Лика онлајн.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како подсећа портал Индеx, она је нестала у ноћи између 3. и 4. децембра у Загребу. Месецима је за њом трајала потрага.

Вест о њеној смрти објавило је Удружење ратних ветерана 9. гардијске бригаде „Вукови“, чији је била члан.

„Са дубоким пијететом објављујемо информацију да је након вишемесечне потраге пронађена мртва Јадранка Скендер, радница Почасно заштитног батаљона ХВ-а која је нестала четвртог децембра прошле године у Загребу.

Јадранка је била припадница ратне трупе 9. гардијске бригаде “ВУКОВИ” запослена у заповедништву бригаде, војничку каријеру наставила је у Почасно заштитном батаљону. Последње радно место било јој је у Канцеларији Председнице РХ Колинде Грабар Китаровић на рачуноводственим пословима.

Сахрана наше Јадранке биће у суботу, 27. јуна 2020. године у 15 сати на месном гробљу Св. Марије Магдалене у Госпићу.

У име свих припадника Удружења ратних ветерана 9. гардијске бригаде “ВУКОВИ“ породици упућујемо искрено саучешће“, објавили су.

Вишемесечна потрага

Полиција је у фебруару ове године детаљно описала како је изгледала потрага.

„Везано за нестанак особе и поступање полицијских службеника од тренутка пријаве, обавештавамо Вас да су полицијски службеници предузели све мере и радње приликом трагања које предузимамо и даље, у сарадњи са Војном полицијом и Директоратом цивилне заштите.

По пријави нестанка ставили смо у функцију све ‘алате’ које користи полиција у трагању за несталим особама. Тог истог дана, 4. децембра 2019. године око 23.35 сати, полиција је започела са претрагом терена за који су полицијски службеници на темељу прикупљених сазнања лоцирали као могућу почетну локацију трагања.

Након почетног рада полицијских службеника из полицијске станицре, претрагу на самом терену спровели су полицијски службеници из двеју полицијских станица са подручја Новог Загреба и Трешњевке уз Војну полицију.

Извор: Espreso.rs/Index.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ