Србија

ВУЧИЋ НАЈАВИО! Плата ће бити 900, а пензија 440 евра! Ево шта очекује Србију!

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић обратио се нацији вечерас пред почетак предизборне тишине која почиње у поноћ.

На самом почетку Вучића су дочекале вишеминутне овације у студију 5 ТВ Пинк. Председника је изненадила девојчица која му је поклонила цвеће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Нисам ни видео малу Ирину, изненадила ме је. Поздрав и за њу и за њену мајку Бојану. Ирина је јунакиња кампање, њу су једину забранили, она је била у том забрањеном споту – рекао је Вучић на почетку обраћања.

Вучић је захвалио свима на сарадњи и организацији фантастичног скупа.

„Србија је постала земља у којој свако добија шансу да се запосли, напредује, а то управо омогућавају домаће и стране фабрике и инвестиције.“

Упркос тешком стању када је сама економија у питању у доба корона вируса, Србија је успела да сачува запосленост, али и да успе у ономе у шта су многи сумњали.

Наиме, године 2018. Република Србија је имала стопу раста 4,4%, 2019. године наш привредни раст је био 4,2%, а у првом кварталу ове године чак 5%, што нас ставља на прво место од 38 европских земаља према Европском заводу за статистику. Србија је по томе достигла највећу стопу раста у Европи, и то, у време кризе са каквком се свет још није суочио.

„Република Србија је помогла привреди у условима пандемије корона вируса, а захваљујући тој помоћи, напорима и државним улагањима Србија ће до краја године остати број један у Европи по питању расту. “ – истакао је Вучић.

Осим охрабрујућих података, Република Србија је протеклих година успела да смањи свој јавни дуг, као и да смањи незапосленост (9,7%) која никада није била нижа, а сада је пала на историјски минимум, као и да по први пут није двоцифрен број у питању.

Републички завод за статистику, посматрано по делатностима, у трећем кварталу је на годишњем ниову значајан реални раст БДП забележен у сектору грађевинарства, чак 34,7 одсто, док је раст у сектору информисања и комуникације 7,7 одсто, а у трговини на велико и мало, саобраћају и складиштењу и услугама смештаја и исхране 5,4 одсто.

Ово је велики успех за Србију, успех који даје ветар у леђа за још веће бројке и што квалитенију статистику којом можемо још више да се поносимо.

„Просечна плата у Србији тренутно износи 510 евра, а том цифром успели смо да престигнемо већину земаља у региону. Плате и пензије, притом, бележе континуирани раст и исплаћују се редовно.

Информација која је посебно обрадовала грађане Србије јесте и пројекат „Моја прва плата“ који се односи на све незапослене, а укључиваће њихове обуке у установама чија је то примарна делатност, али и у предузећима која би их након тога и запослила. Из буџета ће за пројекат „Моја прва плата“ бити издвојено 2 милијарде динара.

Србија може да се радује јер је у наредних 5 година очекују велике инвестиције, усмерене пре свега на бољи животни стандард грађана.

То ће допринети отворању нових радних места широм земље, и пружиће додатни импулс привредном расту, што ствара наду ка још бржем економоском развоју.

Доказ да се државни органи труде када је животни стандард Србије у питању јесте велики број људи који се враћа у своју земљу, са жељом и снагом да улажу у своју државу чиме ће стопа раста БДП-а бити још боља.

Избори 21. јуна могу бити од суштинског значаја за будућност земље и даље подизање квалитета живота људи у Србији.

Скептицизам појединаца био је апсолутно сувишан и неоправдан, јер је Србија показала да се може и кад је најтеже, и да на плану за бољу будућност не постоје препреке, а оно што је једино важно јесте да се настави економски развој и да се испуни све из програма Србија 2025.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ