Свет

ХАОС У САД: Нападач из аутомобила испалио рафале на демонстранте (ВИДЕО)

Младић (19) је преминуо, а једна особа налази се у критичном стању, након што је непознати нападач у црном теренском возилу, отворили ватру из аутоматске пушке на демонстранте који су се окупили у Сијетлу.

Убиство се догодило у суботу нешто после два сата ујутру, а полиција интензивно трага за нападачем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад се догодио тик уз барикаде које су постављене како би обезбеђивале скуп „Црни животи су важни“ („Блацк ливе маттер“). Младић (19) је издахнуо на лицу места док је друга особа, са тешким телесним повредама, пребачена у болницу и лекари се боре за њен живот.

Полиција је рекла да је у току интензивна потрага за једним или више нападача који су одмах након злочина побегли са лица места.

Како су саопштили, полицајци су морали да се суоче са „бесном руљом“, која је спречила полицајце да приђу жртви и укажу јој прву помоћ.

Човек који је позвао полицију рекао је да је наоружани мушкарац изашао из црног теренског возила са аутоматским оружјем и почео да пуца на раскрсници две улице. Окупљени су повређене одмах одвели до оближњег шатора који су демонстранти поставили у Сијетлу, али младићу није било помоћи.

Организатори протеста тврде да је нападач белац, те да је жртва напада Афроамериканац.

Подсетимо, широм САД се већ седмицама одржавају протести због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда, који је настрадао приликом бруталног хапшења у Минесоти, након што му је полицајац готово девет минута клечао на врату.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ