Регион

СРБИ ВРАЋЕНИ СА БУГАРСКО-ГРЧКЕ ГРАНИЦЕ! Људи у неверици, ево шта очекује наше туристе!

Поједини туристи из Србије који су кренули пут Грчке јављају да су враћени са бугарског прелаза ка тој земљи – Илинден.

„Најновија информација за све који планирају пут за Грчку: Враћени смо са границе Илиден јер су нам рекли да Грци не пуштају, јер немају тестове за корону на том прелазу и да идемо на гранични прелаз Промахонас – објавила је једна путница у Фејсбук групи „Грчка инфо“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њену информацију потврдили су и други путници, као и друге грчке Фејсбук групе.

„Важно! Затворен гранични прелаз Ilinden – Exochi. Управо смо добили информацију да је гранични прелаз Ilinden – Exochi нажалост затворен за српске држављане и да се сви упућују на прелаз Кулата – Промахонас. Уколико некога знате да се упутио на тај прелаз јавите им да се преусмере на Промахонас“, јављају и у Фејсбук групи Никана, која такође прати најновије инфомрације везане за пут у Грчку.

Како се даље наводи, има неких сат времена или више како је прелаз затворен, објављено је пре око 12.30 минута.

„Јавило се неколико породица који су наши гости тако да је информација сто посто проверена. Чак су у у једном случају три породице летовале заједно, две су пропустили, а трећу нису хтели, па су их једва намолили да пусте и њих пошто су заједно“, пише на Фејсбук групи „Никана“.

Многе је ова вест изненадила и наљутила, јер или су се већ упутили ка том прелазу или тек планирају, с обзиром на то да је прелаз Ilinden – Exochi доста растерећенији од прелаза Кулата – Промахонас.

Како смо већ писали, од како је 15. јуна Грчка омогућила нашим туристима да путују у ту земљу, на граничном прелазу Кулата – Промахонас стварају се огромне гужве.

Колоне су биле дуге и до 11 километара, чекало се и по 10 сати, те су се многи преусмерили на Илинден, који је отворен у среду.

– Ушли смо за 15 секунди. Никаква пописивања, никакви тестови, кола нема. Идемо право за Кавалу, па Пефкохори. А лако се долази до овог граничног прелаза. Испред Кулате скретање за Гоце Делчев, а онда десно за Илинден – објаснила је путница која је кренула на Халкидики управо овим, алтернативним путем.

Званичне потврде о томе да ли је овај прелаз привремено затворен и до када ће то трајати, за сада нема.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ