Србија

ЖЕЛИ ДА НАПРАВИ ХАОС НА КОСОВУ! Весељи прети ратом: Ево шта је поручио Србији!

Косовски политичар и некадашњи борац терористичке „овк“ хоће сукобе. Саговорници Курира оцењују да је ово кукавички потез. Док се Србија све време залаже за компромис у решавању косовског питања, Албанци опет звецкају оружјем.

Ратни злочинац а сада председник Демократске партије Косова Кадри Весељи отворено је запретио Србији и чак најавио да би радо поново обукао униформу и лично ратовао против ње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је изјавио да „Косово неће бити у рату са Србијом док не буде угрожавала косовску територију“, али да је, ако буде требало, спреман да се поново активира.

– Више волим дијалог са Србијом. Остарио сам, али ако се све своди на то, верујем да би се борио као младић, као кад сам био против Србије – рекао је Весељи, лидер странке која је настала као политички наследник терористичке организације „ослободилачка војска косова“.

Опасност

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић поручује Весељију да је кукавица.

– Коме ће они да прете? Па кад су такви хероји, зашто нису сами ратовали против нас, него је морао цео НАТО да им помаже бомбама и ракетама. То су све будалаштине – поручује Дачић за Курир.

Политички аналитичар Душан Јањић сматра да се Весељи овом изјавом сакрио на сигурно, јер нити би он ратовао, нити има где да ратује.

– И против кога би он ратовао? Ту територију контролише НАТО, Србија је сматра својом и зашто би ратовала. Весељи не изненађује, ствара измишљену опасност и покушава да политички опере своју биографију – каже Јањић.

Морао у Хаг

Подсетимо, ратни злочинац Кадри Весељи је у децембру прошле године, док је још био председник косовског парламента, саслушан у Специјалном суду у Хагу о околностима под којима су бивши припадници терористичке „овк“ чинили злочине над Србима и другим неалбанцима, као и над лојалним Албанцима током последњих сукоба на Косову и Метохији.

Иако оптужнице још нису објављене, сматра се да Весељи много зна о овим околностима с обзиром на то да је један од оснивача терористичке организације „овк“ и дугогодишњи први човек косовске тајне службе.

Уз име тзв. косовског председника и такође ратног злочинца Хашима Тачија Весељи се помиње и у извештају који је Дик Марти поднео Савету Европе о афери трговине људским органима Срба током рата 1989-1999. године на Косову и Метохији.

Извор: Курир.рс, Ивана Кљајић

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ