Србија

ДЕЧАК НИЈЕ ПРВИ ПУТ СИЛОВАН! Игор Јурић шокирао Србију! Ево шта се десило са дететом из Сремских Карловаца!

Фото: Јутјуб

Полиција је наставила да испитује сведоке и обавља разговоре са свима онима који, на било који начин, могу да се доведу у везу са случајем силовања деветогодишњег дечака прошлог викенда у Сремским Карловцима, како би што пре пронашли осумњиченог, или више њих, за извршење тог недела, које је згрозило домаћу јавност.

У протеклих седам дана, колико је протекло од тог гнусног чина, пишу „Новости“, полицијски инспектори разговарали су са многим особама, међу којима и са домаћином рођенданске прославе на којој је, како се сумња, малишан напаствован. Обављена су и неопходна вештачења као и друге истражне радње, али још нема информација о томе ко би могао да буде осумњичен као починилац тог кривичног дела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Имајући у виду да је у нашој земљи у последње време забележено низ случајева педофилије, односно различитих облика сексуалног злостављања малолетника, питали смо Игора Јурића, оснивача Фондације „Тијана Јурић“, колико је та појава узела маха и да ли је наше друштво довољно свесно величине те опасности како би јој се адекватно супротставило.

То није ништа ново и о томе сам већ говорио много пута. О педофилији и нестанцима деце се јавно почело говорити тек после Тијаниног нестанка (2014. године). За грађане у Србији то је била табу тема – каже Јурић.

Колико је то опасно, додаје Јурић, може да нам послужи као пример и овај најновији случај монструозног напада на дете за који је „питање да ли би доспео у јавност“ да није та информација пуштена на друштвеним мрежама.

– Желим да кажем да су наше информације да овај дечак није први пут сексуално злостављан, да се то дешавало и у претходном периоду, али да нико није реаговао. То вам је већ одговор.

Јурић напомиње да су у Фондацији, организацији која се бави заштитом деце, дошли и до информација, додуше незваничних, да су те кобне вечери, у ноћи између 13. и 14. јуна, три особе силовале то дете и да је деветогодишњи дечак у тешком стању.

– Ово је за мене лично један од најтежих случајева с којима сам се сусрео, без обзира на то што сам био у прилици да читам и о најмонструознијим убиствима деце. Не знам како ће тужилац да оквалификује то дело, али се искрено надам да ће ови монструми бити осуђени на максималне казне затвора – нагласио је Јурић.

Према досадашњим сазнањима из извора блиских истрази, дечака је на једну рођенданску журку у Сремским Карловцима одвео ујак, а кући, у насељу Черат, вратио га је око четири сата ујутро. Сутрадан су родитељи приметили да дете тешко хода и да се чудно понаша, па су га одвели код лекара на преглед. Убрзо је колима Хитне помоћи превезен у новосадску Дечју болницу, где је још на лечењу.

Јурић: Пооштрити казну за силоватеље и убице деце

ИгорЈурић поручује да морамо знати шта се дешава око нас, ко су људи који нам живе у комшилуку и каква опасност евентуално прети од појединаца.

– Због тога је било важно пооштрити казну за силоватеље и убице деце и због тога је важно да имамо јавни регистар педофила.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ