Србија

ШОК: Лавров је Вучићу дао последње упозорење! (ВИДЕО)

Професор Коста Чавошки изјавио је, гостујући у емисији „Скенирање“ у продукцији Хелмкаста, да је руски министар Сергеј Лавров дошао у Србију да упути „последње упозорење председнику Србије Александру Вучићу“.

„Лавровова посета Србији сада није била случајна. Он је дошао да упути последњи упозорење Вучићу око Косова пред изборе, а још важније пред преговоре у Вашингтону, 27.јуна“,рекао је Чавошки.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је оценио да су „Руси свесни шта је на реду и да су зато преко Лаврова послали поруку да се питање Косова мора решавати у УН“.

Чавошки је истакао да је „јасно да је Вучић у паници, јер то што је обећао Американцима мора да испуни“.

„Знате ти Американци нисмо ми овде које он може да лаже и даје лажна обећања, а да ништа не испуни. То што им је обећао, мораће да испуни. А шта им је обећао нико не зна, јер он сам води преговоре о Косову о којима не обавештава не најближе сараднике. За разлику од њега, преговарачи у име те самопроглашене банана државе су свој парламент, владу и јавност упознавали са током преговора, па смо тако од њих и ми сазнали да би требало да мењамо наше за наше – Бујановац, Прешево и Медвеђа Арбанасима, за нашу Косовску Митровицу, Зубин Поток, Звечан и јос нека села около“, навео је он.

Чавошки је казао та су „Руси појачали притисак, јер су схватили да им Косово ако би постало држава, не треба као још једна чланица Нато на Балкану“.

Говорећи о изборима, професор је нагласио да су „они обесмишљени и да би сви они који су натерати да гласају требало да гласају, сликају листић, а онда га прецртајте и тако убаце у гласачку кутију“.

Цео интервју с професором Костом Чавошким можете погледати на YоуТубе платформи ХелмЦаст.

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.

Извор: Правда

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ