Свет

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО! Руска вакцина против короне штитиће најмање две године: Ево шта то значи

Фото: Pixabay.com

Вакцина против вируса корона, коју је развило Министарство одбране Русије и Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеј“ штитиће вакцинисану особу од болести најмање две године, саопштио је директор Центра Александар Гинцбург.

Према речима лекара, вакцина се даје два пута. Исти ген се уноси у организам на различитим носиоцима, што даје могућност да вакцинисана особа добије имунитет, и то на дужи временски период, рекао је Гинцбург.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, такав приступ гарантује да ће особа која прими вакцину бити заштићена од вируса корона најмање две године, а можда и дужи период.

Према његовим речима, за масовну вакцинацију становништва Русије биће потребно око седамдесет милиона доза вакцине против корона вируса.

Руководство земље и здравствене организације усвајају мере у циљу покретања процеса масовне производње вакцина.

Притом, лекар се пожалио да стручњаци страних медицинских организација не журе да поделе технологије за развој вакцине, упркос тврдњама да је неопходна транспарентност у том процесу.

Клиничка тестирања вакцине центра „Гамалеј“ и Министарства одбране започета су 18. јуна на 18 добровољаца у болници „Бурденко“. За сада није примећена ни једна компликација код пацијената. Планирано је да тестирања буду завршена до краја јула.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ