Регион

ХАОС У БУДВИ: Народ пробио кордон и тучом ушао у Скупштину! СПЕЦИЈАЛЦИ СПРЕМНИ ДА… (ВИДЕО)

Специјалне полицијске снаге поново су јутрос испред зграде Скупштине општине Будва, а посланици и одборници Демократа пробили су кордон приватног обезбеђења и ушли у зграду.

ПОЛИЦИЈСКО ПОЈАЧАЊЕ ПРЕД ОПШТИНОМ

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се сазнаје, испред Општине Будва стигло је полицијско појачање, а сумња се да се спрема хапшење руководства Општине будва. Функционери Демократа су у канцеларији председника СО Будва Крста Радовића.

Грађани су и даље испред зграде.

Стижу сватови, опет!!!

Posted by Нико Грацун on Monday, June 22, 2020

Председник СО Будва Крсто Радовић саопштио је окупљеном народу оспред општине да има информацију да се спрема насилно хапшење њега и других градских челника који се налазе на својим радним местима у згради општине.

„Данас смо опет на радним местима, али имам информацију да ће мене и моје колеге из одборничког и посланичког клуба, насилно ухапсити и привести, по налогу Владимира Булатовића и Снежане Куч, казао је данас окупљенима испред зграде Општине председник СО Будва Крсто Радовић.

„Мало им је било што су крвавили руке онај дан, него хоће и данас. Одборници који стоје иза ове отимачине, иза узурпације власти, су идентично и исто одговорни као ово двоје“, рекао је он са прозора канцеларије и додао:

„Будите ту у што већем броју, само немојте да насрћете на органе реда.“

На једном од снимака виде се припадници специјалне полицијске јединице, како се наводи из Бара, како су недалеко од зграде општине у „последњим припремама“, а у близини су спремна и амбулантна кола.

Незванично, у околину општине стигле је више од 100 припадника САЈ, а очекују се и из Цетиња и Херцег Новог.

Сви присутни понављају инструкције народу да се понашају искључиво ненасилно и мирно јер је, кажу, очигледно да онима који на силу желе да узму власт одговарају сцене нереда и сценарио насиља.

Након уласка градских функционера у зграду Општине Будва освануо је снимак на друштвеним мрежама на којем се види да је приватно обезбеђење, чији кордон је јутрос пробијен, избачено из зграде.

Председник СО Будва Крсто Радовић је у свом кабинету, док је Снежана Куч, одборница ДПС-а која је изабрана да буде ВД председника СО била у ходнику.

Полиција је, како се види на овом снимку, ушла у кабинет председника општине и тражила списак овлашћених лица која седе унутра:


Одборници Демократа налазе се у канцеларији председника СО Будва, а Драган Краповић је поручио да неће излазити, и „да их полцијска хунта све похапси“.

Кордон полицијског обезбеђења је пробијен уз, како се на снимку чује, повике „Лопови, лопови“, а након уласка у канцеларије, Демократе су се обратиле окупљеном народу испред зграде општине и поручиле да остану мирни и да не вређају полицију.

У кабинету председника Општине Будва Марка Царевића у току је колегијум којем присуствују сви представници политичких партија.

Краповић: Опшина је наша и биће наша, а полициојска хунта нека упада!

Потпедседник Демократа и некадашњи градоначелник Будве Драган Краповић потврдио је да су изабрани градски функционери на својим радним местима, у сбвојим канцеларијама и да неће изаћи док се ситуација „на неки начин не реши“.

Уколико, како је рекао, полицијска хунта сматра да поново треба да упадне и бије посланике, онда је то права порука и Бриселу и Вашингтону и Лондону, и свим осталим међународним адресама.

Крсто Радовић: Лопови неас неће истерати без да нас убију!

Председник Скупштине Општине Будва Крсто Радовић обратио се са прозора кабинета окупљеном народу који се налази испред зграде и поручио да нема одустајања.

„Као што видите данас смо опет на својим радним местима. Преваранти, лажови и лопови нас више одавде неће истерати без да нас убију“.

Он је поручио и да је полиција злоупотребљена.

„Господо, ова полиција је злоупотребљена и бачена у блато, немојте према њима ништа ружно да кажете. То су наше комшије и пријатељи“ поручио је Радовић са прозора.

Сусрет Крста Радовића и Снежане Куч у општинским просторијама изгледао је овако:

Подсетимо, Владимир Булатовић и Снежана Куч које је нова одборничка већина у Будви именовала за вршиоце дужности председника Општине и Скупштине општине јутрос су дошли у зграду општине чиме је прекршен кључни договор за дијалог о решавању кризе и смиривању тензија у граду.

Такође, прекршен је и договор да приватно обезбеђење, које је било ангажовано, изађе из зграде Општине. Припадници две приватне агенције од јутрос су у холу зграде.

Извор: Курир.рс / Ин4с.нет/Вијести

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ