Србија

ПОТОП У СРБИЈИ! Тамиш се излио из корита: Саобраћај обустављен

У недељу је дошло до изливања реке Тамиш из корита на потезу између Ботоша и Томашевца, а нешто касније саобраћај је на том општинском путу обустављен.

– Молимо возаче да не користе овај правац. Вертикална саобраћајна сигнализација је на терену и остаће до год се не створе услови за безбедно одвијање саобрац́аја – изјавио је Синиша Берар дипл инжењер саобраћаја из ЈП за Урбанизам – испред управљача пута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Водостај Тамиша на мерној станици Јаша Томић за сада се усталио на 750 цм, а током неколико дана растао је од 4 до 8 цм на сат.

Плављење небрањенинх делова око Ботоша и Томашевца на којима су углавном пашњачке површине настаје као последица проласка воденог таласа који је претходних дана држао на опрезу све надлежне службе, а ванредна одбрана од поплава проглашена је када је водостај код места Јаша Томић достигао 600 цм.

У овој ситуацији у посебно неповољном положају нашли су се становници Томашевца који не могу да користе мост преко Тамиша на путу за Орловат, те име је једини правац и веза са светом пут преко Ковачице и Фаркаждина.

За сада нисмо добили званичну информацију куда ће саобраћати аутобуси који запослене у „Дреxлмаyеру“ превозе на радна места. Надлежни моле возаче како аутомобила тако и трактора да не прелазе поплављени део на сопствену одговорности и тако себе доводе у опасност.

Извор: Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ