Свет Србија

ГРЕНЕЛ ОТКРИО СВЕ! Ево шта Америка жели од Србије и Косова

Америчка дипломатија заинтересована је да се на састанаку 27. јуна, који би требало да буде одржан између српске и албанске стране у Белој кући, разговара о решавању економских питања, каже специјални изасланик САД за дијалог између Београда и Приштине Ричард Гренел.

Он је у интервјуу телевизији „Newsmax“ рекао да су „неки такозвани стручњаци“ притиснули две стране да разговарају само о политичким питањима, преноси портал „Косово онлине“, позивајући се на приштинске медије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одлучили смо да се укључимо јер постоји дуга историја са толико стручњака, такозваних стручњака, који су их само гурнули у политичке проблеме, занемарујући економске – рекао је Гренел.

Он је додао да су младима на Косову и у Србији потребни рад и нада.

– Када сам разговарао о проблемима младих на Косову и пословној заједници, као и у Србији, било је јасно да желе економски развој, желе нова радна места, желе наду – рекао је он.

Гренел је споразум постигнут у вези са авиосаобраћајем (авио линија Београд-Приштина) назвао историјским, рекавши да је потписан први пут после 21 годину.

Како се наводи, Приштину ће у Вашингону заступати Хашим Тачи и Авдулах Хоти, а Београд председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић, наводи Тањуг.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ