Србија

Набујала Студеница заробила породицу у кући, не зна се да ли су живи (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Река Студеница се током ноћи излила из корита. Тренутно је најдраматичније недалеко од манастира Студеница, где је једну породицу набујала река заробила у кући.

Овде се одвијa права драма, каже за Спутњик Драган Јевремовић, председник Месне заједнице и повереник Цивилне заштите за то подручје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Реч је о месту званом Живичка, четири километра узводно од манастира Студеница, овде је драматично јер је услед обилних падавина ниво реке Студенице значајно порастао и поплавио једно домаћинство, једну кућу. У кући су заробљени старији људи, један брачни пар. Последња комуникација која је обављена са њима била је јутрос у пола шест, када се ћерка чула с њима. Од тада нема гласа од њих, не знамо ни да ли су живи“, каже Јевремовић.

Он додаје да су локалне спасилачке екипе из Краљева на лицу места, али не могу да приђу кући породице Богојевић.

Ватрогасци немају опрему помоћу које би могли да приђу кући, пробали су чамцима и сајлама, али нису успели“, каже он.

Чланови Градског штаба за цивилну заштиту из Краљева и мештани очекују да се до њих пробију јединице МУП-а, односно екипе Сектора за ванредне ситуације, јер се надају да имају опрему помоћу које је преко набујале Студенице могуће доћи до куће Благојевића.

Због изливања река, одрона и срушених мостова у прекиду је саобраћај на више регионалних путева у Србији, а мештани бројних села су евакуисани. Ванредна ситуација због поплава проглашена је у девет општина, Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима и Краљеву.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ