Спорт

ШОКАНТНА ИЗЈАВА: „Ђоковић је свима дао веома лош пример – мора да сноси одговорност“

Британски тенисер Данијел Еванс сматра да Новак Ђоковић мора да сноси одговорност за оно што се десило са Адрија туром.

Григор Димитров је први објавио да је позитиван на коронавирус, након чега су се сви, осим Ђоковића, одмах тестирали на Ковид-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позитивни су били Новаков кондициони тренер, Борна Ћорић и тренер Григора Димитрова.

„Мислим да је свима дао лош пример. Иако у тој држави не постоје мере о социјалном дистанцирању, мислим да су тога морали да се држе. То није шала, зар не? Иако су се у тој држави мере укинуле и све се вратило у нормалу, ја бих и даље гледао да се што више дистанцирам од других особа, колико год могу“, започиње Еванс и наставља:

„Уопште није добро што Григор Димитров има коронавирус и што Ћорић има коронавирус, али ако ‘вратите филм’, да ли је то изненађење? Мислим да је то питање који сви треба да поставимо. Можемо много да научимо из ове ситуације. Надам се да ова ситуација неће отказати УС Опен. Надам се да се неће предомислити организатори УС Опена, после свега што се тамо десило“.

Ђоковић би морао да постави бољи пример као председник Савета играча, сматра Еванс.

Да ли ће морати да поднесе оставку на то место?

„Не знам. Искрено, када дођем на те састанке, не знам ни шта се прича, ни како то функционише, ни како су сви они дошли на те позиције. Али, сагледајте ситуацију. Мислим да не би требало да се праве журке и да се играчи проводе и играју заједно. Два тенисера су тестирана позитивна на коронавирус и мора неко да преузме одговорност и објасни како је дошло до ове ситуације. Ђоковић мора да сноси одговорност“, закључио је Еванс.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ