Србија

УДАРНА ВЕСТ! Новак Ђоковић позитиван на корона вирус

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и његова супруга Јелена Ђоковић позитивни су на коронавирус, сазнаје Курир.

Нажалост, резултати су показали да су српски тенисер и његова супруга заражени вирусом ЦОВИД-19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На срећу, деца су била негативна на тестурању.

Новак и Јелена се осећају добро, немају симптоме и очекује их самоизолација од 14 дана.

Пошто је откривено да неколико учесника Адриа тоур-а има ЦОВИД-19, Ђоковић је из предострожности урадио тест на овај вирус и резултати, нажалост, су показали да је позитиван.

„Одмах по доласку у Београд отишли смо на тестирање. Мој и Јеленин резултат је позитиван. Деца су негативна“ потврдио је Ђоковић.

Подсетимо, на иницијативу Новака Ђоковића протекла два викенда у Београду и Задру је организован хуманитарни турнир „Адриа тоур“ на ком су учествовале неке од највећих тениских звезда у свету. Бугарски тенисер Григор Димитров наступао је на оба турнира, међутим, у Задру се након меча са Борном Ћорићем повукао јер се није осећао најбоље. У недељу је на друштвеним мрежама објавио да је позитиван на ЦОВИД-19, па је турнир истог момента прекинут. Велики број учесника одмах је отишао на тестирање у Задру, док је Новак одлучио да се врати у Београд и у престоници Србије уради тест на коронавирус.

Од учесника у Задру до сада је утврђено да су поред Димитрова заражени и хрватски тенисер Борна Ћорић, тренер бугарског тенисера Кристијан Грох, кондициони тренер Новака Ђоковића Марко Паники…

„Све што смо урадили у протеклих месец дана радили смо чистог срца и искрених намера. Наш турнир је био хуманитарног карактера са идејом да помогнемо тенисерима изрегиона, да им омогућимо услове да играју, остваре приходе, и на тај начин лакше преброде овај тежак период. У исто време, желели смо да пошаљемо поруке солидарности и поштовања, фер-плеја. Циљ је био и да помогнемо добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија, и драго ми је што се велики број људи придружио тој иницијативи. Организовали смо турнир у тренутку у којем је вирус ослабио верујући да су се стекли услови за његово одржавање. Изузетно ми је жао због сваког појединачног случаја заразе. Пратим изјаве лекара и надам се да се број заражених неће повећавати. Надам се да се неће компликовати било чија здравствена ситуација и да ће сви бити добро. Ја ћу остати у самоизолацији наредних 14 дана, и поновити тест за 5 дана” наводи се у саопштењу Новака Ђоковића.

Троицки има корону, тестирала се и Јелена

Српски тенисер Виктор Троицки, који је такође учествовао на Адриа тоур-у у Београду, позитиван је на корона вирус.

Троицки се недавно повукао са турнира “Шампионат Источне Европе“ уз образложење како је повређен, али је прави разлог Цовид-19 и брига Троицког да не угрози остале такмичаре.

Тест на коронавирус урадила је и српска тенисерка Јелена Јанковић. Јанковићева је учествовала на “Адрија туру“ у Београду, али је прескочила други турнир у Задру, где је откривено да су Григор Димитров и Борна Ћорић позитивни.

Ипак, пошто је Димитров био и у Београду, где је играла и Јелена, српска тенисерка се одлучила на тест.

Извор: Курир спорт

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ