Србија

УЖАС У ИВАЊИЦИ И АРИЉУ! Стање је алармантно, бујица носи све пред собом! ВОДА ОДНЕЛА ЦЕЛУ ШТАЛУ СА ЖИВОТИЊАМА!

Незабележено невреме у Ивањици је направило алармантно стање, према речима председника општине Зорана Лазовића ниво Моравице је незапамћен.

– Више стотина кућа је поплављено, једно домаћинство је евакуисано. Велики број привредних субјеката је под водом Пегаз, Ива брест и многи други. Приградским насељима теку реке воде најкритичније је у насељу Кртиница код Шпика и у насељу Луг у Црњеву

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доста путних праваца је одсечено као према Осоници, Придворици, Грабовици и Шумама. Регионални пут Ивањица – Ариље је одсечен. Вода све носи и мостове и бетонске стубове – рекао је Лазовић додајући да ће у току дана прогласити ванредно стање.

У селу Камењача вода је однела целу шталу са животињама. На терену су ЈКП „Ивањица” као и Путеви Ивањица.

Услед обилних падавина река Моравица на територији општине Ариље се излила због чега је неколико стотина кућа у критичној ситуацији, а ванредно стање проглашено је данас у десет месних заједница на територији те општине. Због изливања Моравице сви мостови на тој реци, њих пет-шест, су у критичном стању.

У Ивањици је срушен један мост, а у Бруснику, на путу од Ивањице према Ариљу, запушила се брана, док се урушава магистрални пут који је рано јутрос затворен.

Извор: Рина

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ