Регион

ХАОС У ПОДГОРИЦИ: Полиција грађане и децу засула сузавцем, па кренула да хапси! Ори се МИЛО, ЛОПОВЕ (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Полиција је данас у Будви бацила сузавац, након што је грађанима који су опколили станицу полиције издато упозорење да се разиђу. Полиција је бацила сузавац и у спортски центар у коме су деца тренирала. Ухапшено је председник општине и неколико одборника СНП и ДФ-а. Око 17 часова, полиција је разбила све групе демонстраната.

Ухапшени су предсједник Општине Марко Царевић и одборници СНП и ДФ Крсто Рађеновиц и Ђорђије Вујовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је одбила окупљене испред зграде Општине, код које је био бачен сузавац.

Грађани су изгурали неколико контејнера на улице у чин протеста, блокирајући саобраћај у појединим улицама чак и својим телима.

Претходно је гађан јајима аутомобил у коме је превожен лидер Црногорске у Будви Владимир Булатовић.

Грађани су певали Булатовићу испред станице полиције: „Изађи мала“.

Секретари општинских секретаријата поднели су кривичну пријаву Управи полиције против НН лица припадника неидентификованог обезбјеђења због забране уласка на своја радна мјеста у Општини Будва.

Потпредседник Општине Будва Марко Марковић, секретар Секретаријата за заштиту имовине Никола Пламенац, секретарка Секретаријата за локалну самоуправу Милијана Вукотић – Јелушић, в.д. секретарке Секретаријата за привреду Славица Масловар, в.д. секретара Секретаријата за инвестиције Младен Микијељ и секретар Секретариајта за комунално стамбене послове Срђан Греговић поднели су кривичну пријаву Управи полиције против НН лица, припадника неидентификованог обезбјеђења, преноси РТВ Будва.

Како између осталог, наводе у пријави, они су неовлашћено боравил у просторијума зграде Општине Будва и онемогућавали старешинама органа управе Општине Будва долазак на своја радна места и спречили свим запосленима у Општини Будва долазак на свој радна места и уз физички контакт угрожавали им сигурност и право на рад.

Претходно је на службеном улазу у зграду Општине Будва дошло до тензија. Полиција је применила силу и један младић је повређен. То је изазвало револт окупљених који су узвикивали „нећемо мафију“.

Службеници приватног обезбеђења јутрос су изгурали су из зграде Општине Будва председника Општине Марка Царевића.

Извор: sputniknews

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ