Србија

ХОРОР У СРБИЈИ! Раде и Смиљка су настрадали? Претпоставља се да их је бујица однела!

Нестали су Раде (1939) и Смиљка (1946).

Локални поток спојио се са Студеницом и направио им замку из које није било бега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чине се последњи напори како би се сазнала судбина брачног пара.

Претпоставља се да су покушали да напусте кућу и да их је однела бујица.

Два пута су спасиоци улазили у кућу, али тамо није било никога.

Подсетимо, у месту Живичка код Краљева упућен је данас хеликоптер по налогу министра унутрашњих послова Небојше Стефановића како би спасао један брачни пар који је услед поплава заробљен у својој кући, међутим, све је окончано како се претпоставља, трагично, јер је бујица однела двоје људи који су пробали да се спасу.

Припадници Друге бригаде копнене војске ангажовани су у Матарушкој Бањи код Краљева на изради бедема због изливања реке Ибар која прети да поплави околна домаћинства.

Ванредна ситуација због обилних падавина и изливања река проглашена је у 12 локалних самоуправа у Републици Србији.

Ариље је једно од најтеже погођених места, а снимак пред вама показује како овај град изгледа након вишедневне борбе са обилним бујицама.

Војска убачена у прве редове

На позив Штаба за ванредне ситуације Града Краљева, више од 50 припадника Војске Србије ангажовано је на пружању помоћи становништву у одбрани од поплава.

Припадници Друге бригаде копнене војске ангажовани су у Матарушкој Бањи код Краљева на изради бедема због изливања реке Ибар која прети да поплави околна домаћинства.

Због раста водостаја и поплава ванредна ситуација је на снази у Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Краљеву, Љигу и Ивањици.

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ