Србија

КО ЋЕ ОСТАТИ НА ПОЗИЦИЈИ? Лончар хоће још један мандат, Кисићка мења Ђорђевића? Ево шта очекује Србију!

Актуелни министар здравља Златибор Лончар могао би да на овој позицији остане још један мандат, сазнаје Курир.

Иако је прво било речи да је Лончар међу министрима који су спремни за замену, те да би га у том случају заменила докторка Дарија Кисић Тепавчевић, ипак су много веће шансе да и трећи мандат заредом он буде на челу Министарства здравља, открива извор Курира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У том случају, Кисићева би добила место министарке за социјална питања. – Лончар је спровео велике реформе у здравству и у овом тренутку су у току значајни пројекти за функционисање овог ресора. Он је у томе главна карика, па су велике шансе да остане и заврши започето – прича наш извор. Подсећа да је међу фаворитима за министарку здравља била епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић, али да су ипак велике шансе да Лончар ипак остане у Немањиној 11 на челу здравства.

Још није дефинитивно

– С обзиром на то да др Кисић има одличне компетенције и да се током епидемије коронавируса показала добро у различитим сегментима, по свему судећи јој се смеши министарско место. Пошто је све извесније да Лончар остане на својој позицији, она је виђена за министарку рада и социјалних питања. Очекује се да она свакако буде чланица Владе, а могуће је да ће управо заменити актуелног министра Зорана Ђорђевића – прича извор Курира.

Подсетимо, Курир је већ писао да је Ђорђевићу место климаво, а као једна од оних које би наставиле да воде овај ресор, поред Кисић Тепавчевић, помињала се Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности.

Политичка флуидност

Политиколог Јелена Вукоичић истиче да је у овом тренутку врло рано прогнозирати ко ће водити који ресор. – И ја сам чула овакве информације које ви помињете, али врло је незахвално баратати именима. И раније се дешавало да се нагађа ко ће доћи на коју функцију, па кад се све дефинитивно деси, покаже се да су неке прогнозе биле погрешне или да су они који одлучују променили мишљење. За политику је специфична управо та флуидност, ништа није запечаћено – каже Вукоичићева.

Подсетимо, како је Курир јуче писао, међу политичарима који имају добре шансе да се нађу на највишим положајима у власти јесу и посланица СНС Марија Обрадовић, као и председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

Трка за ресор културе

Аја Јунг виђена за министарку културе

Према свим проценама, министар културе и информисања Владан Вукосављевић неће добити још један мандат, већ ће га заменити неко нов. Управо овај ресор, према сазнањима Курира, испоставио се као врло популаран.

– Ранијих година се није много људи грабило за Министарство културе, али сада је за то место у игри више имена. Међу онима који се помињу јесте и Аја Јунг, директорка Београдског фестивала игре – открива наш извор.

Извор: Курир.рс/Силвија Сламниг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ