Спорт

Ведрана Рудан брутална: „НОВАК ЈЕ ЗА БЕЛИ ЗАПАД САМО ДИВЉАК, БАЛКАНАЦ, ЦРНАЦ“

Хрватска књижевница бритког језика Ведрана Рудан је у свом стилу одбранила Новака Ђоковића од салви критика светских медија.

На свом сајту позната књижевница објавила је причу о Новаку Ђоковићу коју преносимо у целости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ђоковић, најбољи тенисер на свету, и екипа имали су красан план. Организоваће сусрет великих тенисера и помоћи људима на овим просторима да забораве чемерне коронарне дане. Мислили смо да су иза нас. Тенисери су желели и некима помоћи. Спортска догађања била су планирана као хуманитарна.

– Нажалост, пројект је пропао. Разорила га је корона. Сви светски медији којима је увек лоша вест највећи могући брејкингњуз искористили су прилику и обрушили се на Ђоковића. Ништа неочекивано. На сваком Ђоковићевом великом мечу осећа се мржња коју у његовом правцу ригају „белци“.

– Британци који себе држе бељима од заходске шкољке окупане Доместосом Ђоковићу звижде кад год им се пружи прилика. И не само они. Ђоковић јесте најбољи, то му нико не може оспорити, али он је за западњаке пре свега „балканац“ и „црнац“ и „дивљак“.

– Хватају га за реч објављену на мрежама, ситне и крупне тениске и медијске рибе користе сваку прилику да би гризући Ђоковића постале веће. Задарска прича дошла им је као наручена.

– Је ли око „случаја Задар“ све баш тако јасно? Треба ли разапети Ђоковића? Имамо искуства с короном. Знамо ко је ко у тој причи. Лекари з н а ј у, политичари примају к знању, објављују људима, препоручују или наређују мере. И то би било то и то је већ тако било.

– Никако. Догодио нам се „Задар“ јер су прљави лекари и прљави политичари заједничким снагама обмањивали и грађане Србије и грађане Хрватске.

– Жао ми је спортиста. Треба ли уопште нагласити да ни Ђоковићу ни Иванишевићу није била намера увалити болест дечици и свима који су се тамо нашли јер воле спорт?

– Ово је требао бити пример људима са ових простора како се ипак може учинити нешто лепо и добро за заједницу и онда кад се удруже „Србин“ Ђоковић и „Хрват“ Иванишевић.

– Нажалост, корона је упропастила нешто што је могло бити више од игре. Ми мали народи имамо два непријатеља.

– Један је Запад који нас доживљава само као дивљаке и робове способне једино да чисте њихова го*на.

– Други су нам непријатељ, много већи, политичари који нас десетинама година преко система убијају глађу, лажима, бешћутношћу, крађом, ширењем мржње. Па ти изабери. Или остај овде, па цркни, или иди далеко, па умри.

– Верујем да је Ђоковићу тешко, сигурна сам да ће му, ако буде остао на врху, бити још теже. У белом свету „црнцу“ не помаже ни кад прими пехар у Вимблдону. Напротив. На том трону „црнац“ постаје црња на кога се сваки „цивилизовани“, западњачки пас сме посрати.

– Срећом, Ђоковић је жилав лик. Немам никакве везе с њим. Па ипак, кад дигне пехар у зрак, ја црнкиња осјећам се боље – написала је Ведрана Рудан.

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ