Србија

ПОТРЕС У РЕГИОНУ! Премијер открио: Косово у тешкој ситуацији, ево шта нас очекује!

Косовски премијер Авдулах Хоти изјавио је вечерас да је видео пуну посвећеност и велико интересовање кључних држава Европске уније за дијалог између Београда и Приштине и да је створен „прави замах за закључивање тог питања“.

Хоти је за КТВ истакао да су недавна дешавања, уз оптужницу за ратне злочине против косовског председника Хашима Тачија, довели тзв Косово у тешку ситуацију, али да дијалог нема алтернативу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Очекујемо да ће ускоро бити одређен датум за самит у Паризу. Постоји пуна посвећеност и велико интересовање кључних земаља ЕУ. Мислим да је створен прави замах за закључивање овог питања“, оценио је Хоти, преноси Косово онлајн.

Он је за КТВ рекао да, упркос ономе што се догодило, не види сукоб Брисела и Вашингтона око процеса дијалога између Београда и Приштине.

„Не видим сукоб између Брисела и Вашингтона. Мислим да су комплементарни. Не видим два процеса“, нагласио је Хоти.

Тврди да ће тзв Косово и у Паризу и у Бриселу бити представљено као држава.

Хоти се данас у Бриселу састао са европским комесаром за проширење и суседство Оливером Врхејијем и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лејен, са којима је, у одвојеним сусретима, како је рекао, разговарао о визној либерализацији за тзв Косово.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ