Србија

ПРОНАЂЕНИ ДОКАЗИ У РОМАНИНОМ ТЕЛЕФОНУ: Полиција им је све време била за ПЕТАМА, а ево колико ПАРА су ПОДИГЛИ

Певачица Романа Панић (45) и агент за продају некретнина Филип М. (40) сумњиче се да су током марта и априла постављали уређаје за снимање на три банкомата у Бризбејну у Аустралији.

Према пресуди, Филип М. је 19. марта у 10.22 часова поставио први уређај у банкомат у тржном центру Цаннон Хилл Плаза у Бризбејну. Два дана касније он се, са качкетом на глави и маском преко лица, вратио на исти банкомат, и извадио уређај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сличан поступак је понови на неколико банкомата широм града.

Међутим, Филип М. и Романа Панић нису ни сумњали да су све време били под будним оком аустралијске полиције, која је на крају претресла хотелску собу у којој су боравили.

У Романином телефону су пронашли доказе да је од једне женске особе тражила уређај за читање картица. Певачица је то, и поред доказа, негирала у полицији. Жена која је набавила читач картица рекла је да је знала да је Романа позната певачица у Србији, те је мислила да им је уређај потребан због наплаћивања улаза на концерте.

Пар је успео да фалсификује 22 картице са којих је подигао 23.500 долара.

У одрбрани су навели да никада нису осуђивани, да Филип М. има двоје деце и да су у Аустралију дошли туристички. Међутим, према њиховим речима, у међуврену нестало им је новца па су дошли на идеју како да на брзину “напуне новчаник”.

Подсетимо, они су ухапшени данас у Аустралији због коришћења софитицираног система којим су снимали како људи користе банкомате, а затим копирали податке и банковне картице и они су осуђени на 14 и 12 месеци затвора.

Извор: Курир.рс / Објектив / М.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ