Регион

СТРАШНО! Полицајци у Будви претукли грађанина који је поред њих прошао подигнутих руку (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Савет за грађанску контролу рада полиције тражио је да се идентификују полицајци који су у Будви тукли пре два дана грађанина након што је поред њих прошао подигнутих руку.

Саопштили су да су покренули поступак контроле примене полицијских овлашћења, а Управи полиције доставили снимак догађаја, преносе „Вијести“.

„Савет је затражио да се обави идентификација свих са снимка, као и да се од грађанина и полицијских службеника са снимка узму изјаве у односу на конкретни догађај и поступање и да се приступи одговарајућим проверама. Савет је уверен да је у црногорској полицији успостављена нова култура одговорности и да ће свако појединачно непрофесионално поступање бити препознато и санкционисано“, саопштили су из Савета.

Инцидент се догодио пре два дана током протеста грађана у Будви.

У том граду већ данима је напето након што је формирана нова владајућа већина, коју власт изабрана на изборима предвођена председником Општине Будва Марком Царевићем не признаје. Испред општине је већ неколико дана полицијски кордон, а Марку Царевићу и председнику Скупштине Општине Крсту Радовићу није дозвољен улазак у зграду.

Извор: sputniknews

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ