Регион

ОВО ЋЕ БИТИ ПРВИ ПОТЕЗ НОВЕ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ! Демократски фронт открио нешто што ће обрадовати све Србе!

У одвојеним разговорима с кандидатом за мандатара владе Здравком Кривокапићем, као услов свих будућих договора Андрија Мандић и Милан Кнежевић су затражили да се пре него што буде формирана влада повуче Закон о слободи вероисповести, а да након тога држава Црна Гора потпише темељни уговор са Синодом Српске православне цркве и патријархом Иринејом

Лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић казао је да ДФ тражи као предуслов „за било какве договоре око формирања владе да тренутна парламентарна већина повуче антиправославни и антисрпски Закон о слободи вероисповести, јер смо то обећали грађанима“. Како је рекао, након тога се „стичу услови да се потпише темељни уговор са СПЦ и заштите наше светиње у Црној Гори, а тек онда ћемо се договарати о персоналним решењима у влади“.

Спремни смо да подржимо Здравка Кривокапића за мандатара будуће владе и то ћемо саопштити на консултацијама код председника државе – поручио је Кнежевић.

Речено је да је исти захтев Кривокапићу изнео и Лидер Нове српске демократије (Нова) Андрија Мандић.

На разговор с Кривокапићем није се одазвао Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта (ДФ).

– Са господином Кривокапићем ћу разговарати када буде премијер. За сада је само кандидат наше коалиције за то место. Он има подршку за избор наших пет посланика. Подржаћемо владу, али бићемо њени коректори у парламенту и у самој влади ако у њој будемо партиципирали. Владу нећемо рушити, али нећемо ни ћутати кад видимо да нешто није добро – рекао је Медојевић.

Он је додао да између њих и Кривокапића „скоро да нема никаквих нејасних питања”.

Више нико не сумња да ће Кривокапић успети да формира владу, за чије вођење су га Мандић, Кнежевић и Медојевић именовали. Њих тројица су након јучерашњих и прекјучерашњих разговора с будућим премијером саопштили да ће подржати владу, а један од њих је за наше новине казао:

– У манастиру Дајбабе почетком септембра подржали смо Кривокапића за мандатара, а он је подржао нас за кључне функције у влади.

Кривокапић је разговарао и с лидером Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем, Уједињене Црне Горе Гораном Даниловићем и Праве Црне Горе Марком Милачићем. Очекује се да настави разговоре и са осталим конституентима коалиције За будућност Црне Горе, а затим и са лидерима Демократа и УРА. Верује се да ће у наредним данима Кривокапић разговарати са представницима националних мањина.

У тајности се за сада чувају не само имена могућих министара, већ и то које ресоре траже коалициони партнери. Сматра се да је Кривокапић већ сачинио шири списак људи које планира да уврсти у ужи и шири круг владе и да је реч о „експертима са академским звањима, али без неких искуства у решавању бројних проблема с којима будућа влада треба да се ухвати укоштац“.

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ