Србија

СУЂЕЊЕ МАЛЧАНСКОМ БЕРБЕРИНУ Испитана отета девојчица, суду рекла оно што није ни родитељима!

Није се срела са својим отмичарем јер је сведочила пуна 2,5 сата у аудио-форми из друге просторије у суду док су њени родитељи били у истој просторији

Тешко смо све то поднели. Било је суза данас у судници, али морамо да будемо уз нашу кћер како би она све то издржала на најбољи начин. Она је сада боље него на почетку. Сада се смејемо, шалимо што након отмице није био случај, рекла је мајка девојчице

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

НИШ – На суђењу Нинославу Јовановићу (48), познатијем као Малчански берберин данас је сведочила девојчица (13) коју је отео 20. децембра док је ишла у школу у насељу Брзи Брод.

Она се није сусрела са својим отмичарем јер је сведочила пуна 2,5 сата у аудио форми из друге просторије у суду док су родитељи били у истој просторији.

– Наша ћерка је сведочила, говорила је истину и још једном је показала да је лавица. Нама родитељима је било грозно. Она је доказала да је борац. Сваки детаљ је описала и није се очекивало, али је врло храбро понела. Рекла је да јој је некако камен пао са срца. Она нама раније, знате, није говорила све детаље. И ми смо сада чули неке ствари. Тешко смо све то поднели. Било је суза данас у судници, али морамо да будемо уз нашу кћер како би она све то издржала на најбољи начин. Она је сада боље него на почетку. Сада се смејемо, шалимо што након отмице није био случај – рекла је А.К., мајка отете девојчице.

Мајка: За њега бих волела да не види светлост дана, отац изашао није могао више

На питање како је Јовановић реаговао док су слушали аудио сведочење, она је рекла „да је био црвен у лицу“.

– Не знам шта је са тим човеком, вероватно је био црвен од беса. Ми смо једва издржали његово присуство у том тренутку док је причала. Не бих волела ни њедно дете да доживи то што је моја ћерка доживела, а за њега бих волела да не види светлост дана – рекла је Александра.

Отац Р. К. је напустио судницу након пола сата њеног сведочења јер му је било тешко.

– Нисам могао да издржим све то. Сазнао сам неке ствари први пут и морао сам да изађем. Помешане су емоције, цео дан сам нервозан, а задовољан сам што се њене изјаве тиче јер је избацила то из себе. Показала је још једном да је прејака девојчица за њене године. Све ово предуго траје. Мислим да је нормално да овај добије доживотну робију – рекао је отац девојчице.

Девојчицин дека, био је љут јер се судски процес одужио.

– Стварно не разумем како судство не може да осуди једног педофила који уопште није урачунљив. Дете није као што је било пре, има неку врсту трауме. захваљујем се и полицији, новинарима, али не схватам како суд не може да донесе одлуку до сада када је све јасно – рекао је дека Сулејмановић.

Јовановић опет тражио одлагање процеса

– Оптужени је данас тражио одлагање из истих здравствених разлога из којих је и претходног пута одложено. Суд није прихватио молбу за одлагање, главни претрес је одржан. Испитивана је малолетна оштећена, која има статус посебно осетљивог сведока, према правилима Законика о кривичном поступку о испитивању посебно осетљивих сведока, из посебне просторије, у присуству стручног лица Центра за социјални рад и употребом техничких средстава за пренос слике и звука. Следећи главни претрес је заказан за 14.10.2020. године у 11 часова, саопштио је Виши суд.

Извор: Курир.рс/М.Смиљковић

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ