Свет

ДОНАЛД ТРАМП ХЕЛИКОПТЕРОМ ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ: Ово се дешава (ФОТО/ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп пребачен је у болницу због вируса корона, потврдила је Бела кућа.

Како је саопштено из Беле куће, Трамп ће у болници „Волтер Рид“ остати неколико дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Председник је доброг духа, има благе симптоме и радио је целог дана. Из разлога предострожности, и на препоруку лекара и медицинских стручњака, председник ће радити из председничког кабинета у болници „Волтер Рид“. Председник се захваљује на подршци коју је добио и за себе и за прву даму“, саопштено је из Беле куће.

Амерички председник је хеликоптером пребачен из Беле куће у болницу,

​Бела кућа је саопштила да председничка овлашћења неће бити пренета на потпредседника Мајка Пенса и да ће Трамп наставити да ради иако је хоспитализован.

Раније је Трампов лекар др Шон Конли рекао како се председник САД осећа „уморно, али је добро расположен“ и узима терапију за вирус корона.

Како преноси агенција Ројтерс, Конли је изјавио да је председнику преписана терапија регенероном, коктелом поликлоналних антитела у којем се налазе и цинк, витамини…

Претходно је саопштено да ће председник, кога пажљиво надгледају лекари, с обзиром на то да до данас није било третмана који су ефикасни у лечењу вируса корона, добијати све оно што ће му ублажзити стање – додатни кисеоник, више течности, сируп против кашља или лекови за снижавање температуре.

Извор: sputniknews

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ