Србија

ДР КОН СЕ ОГЛАСИО НАКОН ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА: Овде имамо проблем

Др Предраг Кон је рекао да у Новом Пазару постоји проблем, јер тај град бележи само троје новозаражених мање од Београда, који је значајније већи град.

Епидемиолог је рекао да се ситуација из дана у дан и из недеље у недељу прати и да се још нису стекли услови да се разговара о организацији свадба и матура баш из разлога што бројке не падају равномерно у целој Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми имамо ситуацију да се бројке стабилизују из недеље у недељу, истина, не равномерно у земљи. Јер је Београд имао 37 новозаражених, а Нови Пазар 34, то не може да буде исто – рекао је др Кон.

– Ми имамо јасне критеријуме и они се поштују, а најава да је могуће од 21. јуна очекивати попуштање мера је условна одлука. Прате се дневни и недељни показатељи – рекао је Кон.

Он је подсетио на попуштања која је данас најавио Кризни штаб и напоменуо да смо пре сигурно читавих осам месеци имали 37 заражених у главном граду.

– Под један, продужено је време рада угоститељских објеката до поноћи, трафике ће моћи да раде од 00 до 24 сата, састанци и симпозијуми могу да буду за 200 људи, а свако ко се до поноћи пријави може да рачиуна на додатне 3 хиљаде. Дозволили смо и да људи из иностранства могу да уђу са једном дозом Џонсон и Џонсон вакцине јер се она и прима само у једној дози – објаснио је Кон.

Додао је и да се укида бесплатни ПЦР тест за наше људе који одлазе у Немачку.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ