Русија

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА! Хитно се огласио Лавров: ЕУ копа ровове око Русије!

Европска унија у односима са Русијом ствара линије раздвајања као што би непријатељ копао ровове на фронту, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Ситуација у односима Москве и Брисела је и даље веома забрињавајућа. Наш заједнички европски континент се налази у кризи неповерења без преседана. Стварају се линије раздвајања које се премештају и учвршћују на истоку као ровови на фронту“, рекао је он на конференцији посвећеној односима Русије и ЕУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лавров је подсетио да је Русија заинтересована за дијалог са ЕУ али на принципу равноправности и обостраног поштовања.

„Није нам јасно ко уопште тврди да Русија није заинтересована за дијалог, то није истина. Ми смо у више наврата поновили да смо отворени за конструктивну сарадњу са ЕУ, али на принципу равноправности и обостраног поштовања“, нагласио је.

Констатовао је и да постоје многе области у којима Русија и ЕУ сарађују упркос тензијама у билатералним односима рекавши да су ту пре свега здравство, енергетика, наука, технологија и питање климе.

У осврту на потенцијалне непријатељске потезе ЕУ према Русији, Лавров је рекао да Москва неће седети скрштених руку.

„Свесни смо да у ЕУ има доста оних који схватају контрапродуктивност конфронтације и рачунамо на то да ће здрав разум победити на крају како бисмо приступили процесу стварања новог избалансираног модела односа на принципима међународног права“, додао је.

 

Извор:  rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ