Србија

„СРБИЈА ВИШЕ НИЈЕ ЖРТВА“ Бајден долази у Београд! Иза свега се крије нешто језиво!

Амерички председник у нарендом периоду требало би да посети престоницу Србије, Београд

Амерички председник за Србију спрема стратегију и планове за „кризу на Западном Балкану“, а реч је о доласку Џоа Бајдена у Београд, како би нашу земљу отргнуо од утицаја Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Односи са САД су од изузетне важности и коначно је време да један председник Америке посети Србију – каже Александар Апостоловски

Подсећа да нас ниједан председник САД није дуго посетио и, без обзира на несугласице око Косова и НАТО агресију, „живот тече даље“.

– Бајден добро разуме процесе на овим просторима и треба са њим разговарати. Мислим да је Србија тачка пресека, где ће се разговарати о утицајима – каже Апостоловски.

Неопходно је да сарађујемо са највећом светском силом и да са њом немамо сукобе, каже Ненад Вуковић, председник Друштва лобиста Србије.

– Са САД треба да имамо активан однос, иако се у овом тренутку не можемо слагати о свему. Међутим, нити је њима интерес да нас потпуно гурну у руке других светских актера, тако ни нама није у интересу да нам буду непријатељи са којима немамо дијалог – каже Вуковић.Подвлачи да Америка неће повући признање независности Косова, али то не значи да Србија престане да истиче своје интересе и да их се одрекне.

– Ово нису 1990-е или 2000-е године и Србија више није жртва од које може само да се узима. Они који сматрају ово, праве погрешну рачуницу – истиче Вуковић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Пинк.рс/Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ