Србија

Важно обавештење! СУТРА ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА ЗА 3.000 ДИНАРА! Ево каква је процедура и када ће НОВАЦ ЛЕЋИ НА РАЧУН!

Сви грађани Србије који приме макар и прву дозу вакцине у Србији до данас имају право на финансијску помоћ државе у износу од 3.000 динара. Пријава за ову новчану помоћ почиње сутра 1. јуна. Последњи дан за пријаву је 15. јун, а паре на рачуне грађана у банкама држава ће исплатити у периоду од 12. до 20. јуна

Оно што је најважније у случају да желите ових 3.000 динара од државе, јесте да сте закључно са данашњим даном вакцинисани макар једном дозом било које од доступних вакцина у Србији. Дакле, сви који се вакцинишу после тог датума, немају право на помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Што се тиче пријаве, процедура је организована на исти начин на који смо се ове године пријављивали за 60 евра и прошле за 100 евра. Пријава ће бити могућа на два начина: онлајн преко сајта Управе за трезор; и телефонски, на број телефона који ће бити објављен уочи 1. јуна када пријава почиње.

Дакле за пријаву за 3000 динара вам је потребан: ЈМБГ, број личне карте и назив банке у којој имате отворен рачун. Уколико немате рачун у банци, у пријави је потребно само навести назив банке и рачун ће вам бити аутоматски отворен.

Не морају сви да се пријављују

Грађани који примају социјалну помоћ, као и пензионери, неће морати да се пријављују. Сви остали имају ту обавезу. Важно је истаћи да право на додатних 3.000 динара за вакцинисане имају сви грађани старији од 16 година.

За остваривање права на финансијску помоћ неће бити важно коју вакцину су грађани примили од 4 доступне у нашој земљи, а то су вакцине произвођача Синофарм, Фајзер, Астра Зенека и Спутњик В. Информацију о примљеној вакцини, као и о датуму вакцинисања, грађани практично неће морати у пријави ни да дају.

До сад вакцинисано

У Србији је до сада вакцинисано (једном дозом) 2.520.220 грађана и сви они остварују право на ову новчану помоћ.

Највише их је вакцинисано у Београду, Нишу, Ужицу, Новом Саду, и то посебно у централним градским општинама. Најмање вакцинисаних је у местима: Тутин, Нови Пазар, Љиг, Лајковац и Мионица.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ