Србија

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАТНА! Председник Вучић добио рок!

Председник Србије Александар Вучић у наредним данима биће изложен немилосрдним притисцима како би га поколебали пред састанак са премијером лажне државе Косово Аљбином Куртијем, који се очекује средином јуна.

– Неће бирати средства да сломе Вучића у наредне две седмице. Крајњи циљ им је да призна независно Косово. Тако бар они то виде. Упрегли су сву политичко-медијску артиљерију како би га ослабили пред одлазак у Брисел – прича обавештени извор из дипломатских кругова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У том смислу требало би, указује наш саговорник, сагледавати и информацију, коју преносе приштински медији позивајући се на своје изворе у Бриселу, да ће и Шпанија, по угледу на Грчку, отворити канцеларију за везу на Косову и Метохији:

– Бивши шпански министар спољних послова Ђусеп Борељ, сада задужен за спољну политику ЕУ, одиграо је кључну улогу у овом кораку.

Борељ, како се образлаже, реализује отварање шпанске канцеларије у замену за конструктивност Куртија у даљем дијалогу.

Истовремено, специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак и специјални представник Вашингтона за западни Балкан Метју Палмер отишли су у тродневну посету Приштини, где ће од представника привремених косовских институција тражити безусловни наставак дијалога.

Коначно, није тајна ни на шта ће бити усмерено 106,2 милиона долара, који се у годишњем буџету Стејт департмента воде као ставка намењена западном Балкану (највећи део за Србију). Није реч о помоћи држави, већ, како се наводи, новцу за подршку независним (читај Американцима подобним) медијима и цивилном друштву. У преводу: то су паре за рушење или бар притисак на Вучића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ