Србија

Вучић шокирао нацију: ОТКРИО САМ МНОГО ВИШЕ НЕГО ШТО САМ ЖЕЛЕО, ОСЕЋАО САМ СЕ ОЧАЈНО! У прошли петак смо у 5 поподне обавештени…

Председник Републике Србије Александар Вучић вечерас је гоствао у емисији „Ћирилица“ на телевизији Happy где је причао о актуелним темама из политике, економије, друштва…

– За нас је важно да нема никакве панике за Србију. Ми смо предосетили и знали да се овакве ствари дешавају. У прошли петак смо у 5 поподне обавештени да Грци и даље унапређују сарадњу са Косовом. Надам се да Грчка неће донети погрешну одлуку као што је урадио Израел. У исто време видимо да Шпанија отвара прву канцеларију на Косову. И то баш пред наставак дијалога. Није то случајност. Нема места за панику. Све је то део великих притисака који смо очекивали – рекао је председник Србије на почетку емисије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао да је за Америку решење признање Косова.

– То је за њих главно решење. Виделисте да Вљосу османи нико неће да исправи када прича о томе, али и о свему другом када су Срби у питању.

Многима у Европи се не свиђа раст и напредак Србије.

Када говорите о госпођи Тепић, и неким другима то су све упосленици у компанији Драгана Ђиласа која је уништила Србију, и остварила приходе од 600 милиона евра. Србија је 2013. године имала 34 милијарде укупан бруто домаћи производ, Црна Гора у том тренутку 4 милијарде. Просечна плата у Србији је тада била око 330 евра, а у Црној Гори 500 евра. То су вам 2013. и 2014. година.Ево сада да видите какву је разлику Србија направила 2021. године. Србија ће ову годину завршити са 55 милијарди БДП, направили смо раст од 50 посто за само 7 година. Да ли разумете којом брзином растемо. Црна Гора иде испод, чак на 3.5 милијарди.

Како је истакао, свако заустављање Србије у економском развоју је катастрофа.

– Ми добијамо на времену због економског развоја, зато се свима жури да нас заустави. Србија је данас у одличној позицији, много бољој од свих других. Сада се поставља питање зашто би други желели да Србија напредује. Палмер споровди своју политку, интелигентан је човек. Лајчак такође своју политику спроводи. Ја не причам сада о њима. Србија је за њих добра само када слуша, и када је мања и Слабија у региону.

О компромису и Словенији

– Хиљаду пута смо нудили компромис. У Љубљани је њих седам скочило на мене. Причала је Вљоса тада да Србија мора да плати цену. Они би највише волели да поново неко бомбардује Србију, али видите да су дошли неки јастребови албанске политке на власт који уживају пажњу Немачке. Суштина је у томе да су то прави албански јастребови.

Председник је рекао да је за Србију најважнији мир и стабилност.

– Рекао сам да запамтиш да ћемо се више позивати на Бриселски споразум, него на Дејтонски. Па њима Заједница српских у општина није у интересу, шта их бирга за то. Рекао сам им да ако сумњају да негде има закопаних ћртава, нека дођу нека откопају. Али када тражим да идемо у Ђаковицу, нико неће. Ми знамо локације. Нема одговра, они неће то. Одбили су то Албанци. Хоти је то одбио. За њих злочинци само морају да буду Срби, силоватељи само Срби, и само злочинци Срби. То је њихова политика. То је лажна политика, нема те је, па онда налаизте заверу. Србија је кажњена тиме што је имала лошу власт која је за 1.400 евра продавал тенкове. Зато су и држали ту власт, да би ми били лоши. Тенкови су сечени, па прдавани. и то по цени од 1.4000 евра по комаду.

О новом високом представнику за БиХ!

– Морамо да водимо рачуна о интересима Србије. Републику Српску волимо. Кристијан Шмит је веома озбиљан човек. Мој добар познаник. Са њим сам много пута разговарао. Не милсим да мрзи српски народ, али разумем ставове Додика и људи у Републици Српској. Сити су долазака људи са стране. Сутра ми стиже палмер у незваничну посету, али не знам да ли сутра или прекосутра ћу да разговарам са Додиком и Жељком. Није лако Републици Српској, мени је лакше. ја водим суверену земљу. Ја знам шта Миле жели и шта Миле хоће.

Помоћ Чешкој у борби портив ковида!

– То су наши пријатељи. Добиће још ако треба. Изгледа да не смемо ни вакцинама ништа да радимо. Ми говоримо о јакој Србији која је у стању да помогне. Од Берлинског конгреса сви хоће слабу Србију. Од страдања Михајла, па владавине Милана Обреновића, па пре тога друга владавина Милоша, затим Александра, па смо онда „јуначки“ ликвидирали Александра, ваљда зсто што нам је спасао Хиландар. Погледајте још нешто. У Хиландару не може да се слави убијање краља Александра као што може у Београду. Ја немам ништа против доношењаАписовог тела у Србију.

О Колубари

– Говорили су да све мора да буде зелена агенда. Шта да радимо да укинемо грађевну. Траже нам странци да не градимо Колубару Б. „Јао што смо фини“, ма немојте. Како ћемо да балансирамо. У Вестфалији су управо кренули у изградњу термолектране на угаљ. У Турову у Пољској рат, имају пресуду да морају да затворе, неће Пољаци да затворе. Нама је потребан приступ, зелена енергија. Морамо да очистимо Србију. Зато радимо канализације, то је оно што драматично подиже стандард. Причате ми какв смо ваздух удишемо, а до јуче смо удисали диван ваздух. Покушали су да униште улазак Кинеза на тржиште, али не могу да их победе.

О Небојши Стефановић

– на Небојши је да покаже марљивост и колико жели да се бори за Србију, и оданост земљи, али и политичкој странци којој припада. Истовремено, промене у СНС морају да се наставе. Не смемо себи да дозволимо да се претворимо у Демократску странку. СНС ће за дуго времена бити кључна политичка страна у Србији. Смејао сам се када су почели да хвале Весића сматрајући да им је можда Шапић већа претња. То говори о њима и о њихвоом моралу. Ето таква вам је опозиција. Њих интересује глас због пара, они не сањају путеве и пруге, ја сањам.

О прислушкивању

– Неко је мислио да ће моћи да прикупи уцењивачки материјал, неко од мојих сарадника, али и странаца. Па да кажу „Ајде ти чича. склони се са политичке сцене“. Ја имам део мојих другова са стадиона са којима се чујем како игра Звезда и како игра Партизан. И пошто се ја чујем са њима, њих су ставили на мере. Да би прислушкивали ко су људи и да ли би могли да ураде нешто против мене. Прислушкивали су Владу Ђукановића, па онда Весића да би чули шта ја причам. То је злоупотреба сваке врсте. Да то радите са шефом државе. Дакле, прво морате да чувате људе од таквих ствари, то су опасне играчке. То је сама дефинција државног удара. Без страног фактора то ниеј било могуће. Отркио сам много више него што сам желео да откријем. Осећао сам се очајно. За мене је било најодврартније када су ми нападали породицу.

О Вељи Невољи

– Вељини људи су заиста правили ћевапе о људског меса. Јеси ти бре кретен када кажеш да једеш Гоксија. Не можемо да докажемо да си педофил, пошто бежиш од полиграфа. И то баш кад дођеш до питања о педофилији. Јеси ли ти нормалана. Те боли те бешика, те стомак, те лева нога….

О Борису Тадићу

– Видим да Борис Тадић верује да ће опет бити председник. Не мислим да би то било решење за Србију,али он је веома снажан кандидат. Што да излази на црту Вучићу, видећемо ко ће бити кандидат.

О новим инвестицијама

– Лозница. Шабац, Краљево, Инђија, Стара Пазова, Сурчин, много фабрика ће бити грађено и изграђено у Србији и у градовима. То су само неке фабрике у неким градовима. Е то су резултати, на то сам поносан. Земља нам напрдује. Зато људи подржавају озбиљну политику, политику стабилности.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ