Свет

ПРЕДСЕДНИК ШОКИРАО ЗАПАД! Уколико се НАТО активира, руске трупе су за дан у нашој земљи!

Уколико се НАТО активира руске трупе могу брзо стићи у Белорусију, и то за свега један дан, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко.

Како је нагласио, током састанка са руским председником Владимиром Путином у Сочију није конкретно било говора о пребацивању руских јединица или формирању војних база. Такве акције су предвиђене концептом војне безбедности Савеза Русије и Белорусије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Уколико дође до неке напетости, уколико приметимо да се активирају у НАТО-у, па све до војног сукоба, у року од једног дана руске јединице и трупе ће бити пребачене у Белорусију, за шта су одређене базе, аеродроми и остало“, рекао је председник, преноси државни портал „СБ. Белорусија данас“.

Белоруски лидер је истакао да је таква опција могућа само у случају заоштравања војне ситуације и додао да Запад нема права да прекорева Белорусију због размештања руских војника.

„Ви пребацујете и формирате базе у Пољској. Не виде брвно у свом оку, а нас почињу да убијају у свим правцима“, констатовао је председник.

Такође је додао да ће Русија испоручити Белорусији савремено наоружање, а званичницима је наложио да заједно са руским колегама саставе списак неопходног оружја.

Путин и Лукашенко састали су се у Сочију 28. и 29. маја, а то је већ трећи састанак двојице лидера од почетка године.

 

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ