Свет

СРПСКИ ЕКСПЕРТ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Почиње слом светске економије, крај ЕУ, а Србију чека ово…

Фото: Pixabay.com

Сви економски показатељи Европске уније су за похвалу. Ипак на видику је крај Европе и Европске уније, сматра доктор економије и уредник сајта Makroekonomija.org, Мирослав Здравковић.

Европа неће пропасти због економске кризе, сматра он, већ ће доживет демографкси крах. Заправо Европска уња већ сада има мањак радне снаге, који Ангела Меркел покушава да попуни мигрантима из Африке и са Блиског истока. Досељеници ће у наредних две деценије, заједно са гастербајтерима који су ту досељаванин од краја другог светског рата бити апсолутна већина у главним земљама ЕУ. То ће бити крај Европе какву познајемо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У сличној ситуацији је и Америка. Готово је извесно да ће земље које су последњих две стотине година малтретирале, колонизовале и израбљивале две трећине света, сада дожеивети пораз. Нажалост са „злим западом“ нестаће вероватно и Србија…

-Крв ће победити, каже Здравковић који истиче да висока војна технологија, и индустрија неће имати никакво значење када популација оних који су их произвели постане лига стараца. Управљање технологијама и војскама ће у једном тренутку бити у рукама младих народа. Он је као пример навео Нигерију, која сад већ има 210 милиона становника, као и да се у тој држави годишење роди седам милиона деце. (То је више него што у Србији тренутно има становника) Здравковић каже и да ће на Српску економију велики утицај у наредном периоду имати Турска држава. Турска економија расте, а прати је и демографски бум. То ће од те земље направити регионалног лидера, који ће као у време Османског царства имати утицај на животе држава на Балкану, којима су раније владали.

-То са Турском уопште није добро, каже Здравковић, који је на питање да ли ће бити репризе светске економске кризе из 2008/09 године одговорио, да је криза у току. Рекао је и да су земље зарад борбе против пандемије короне, намерно успориле своје економије. То ће имати снажне последице за многе земље. Здравковић каже да се ова криза неће осетити једино у Кини, која планира да инвестира 1000 миљарди у рурални развој, константно развија нове технологије и појачано ради на екологији, тврди Здравковић. Прогнозе о томе шта ће бити са светском економијом, као и детаљну анализу тренутних, економских и демографских токова, др. Мирослава Здравковића можете погледати у емисији „Тема К9“ на јутјуб каналу ХелмКаст…

Извор: helmcast.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ