Србија

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ! Министар Мали управо саопштио ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ грађанима Србије! Тиче се плата и пензија!

Министар финансија Синиша Мали рекао је да ће Влада Србије данас разматрати нови аранжман са ММФ-ом и да ће бити простора за ново повећање плата и пензија ако стопа раста БДП-а буде 6 одсто.

Мали је нагласио да је нови аранжман саветодавног карактера јер Србији не треба никаква позајмица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Циљ овог аранжмана је да наставимо са структурним реформама које смо започели. Ми више не говоримо о консолидовању нашег буџета већ о даљем напредовању наше економије – рекао је министар у Јутарњем програму РТС-а и додао да је ту реч о реформама јавних предузећа и наставку реформе пореске управе, али и на пројектима из зелене агенде.

Такође је нагласио да јавна предузећа и приватни сектор треба да буду носиоци напретка привреде.

– Покушавамо да подстакнемо и личну потрошњу, повећавамо плате и пензије и тако покушавамо да стимулишемо нашу привреду. Цео свет говори како треба наћи нове изворе раста и ми на томе радимо – каже Мали.

Уколико стопа раста у другом кварталу буде шест одсто, према речима министра финансија, настаће простор за ново повећање плата и пензија.

– Очекујем да ће наша стопа раста бити највећа у Европи до краја године – рекао је министар на крају гостовања.

Пријава за 3.000 динара за вакцинисане и телефоном

Министар финансија подсетио је да је грађанима већ исплаћена помоћ од 30 евра и да ће у новембру бити исплаћен и други пакет у истом износу.

Мали је потом објавио и да ће од вечерас у поноћ грађани моћи да се пријаве за 3.000 динара за вакцинисане путем телефона.

– Ми ћемо одмах након тога кренути са исплатом. Наредне недеље крећемо и са трећим минималцем – додао је министар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ