Русија

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО У ВЕЗИ РУСКЕ ВАКЦИНЕ! Ова изјава је запањила свет!

Осим Русије, засад нико други не помаже другим земљама да покрену производњу вакцине против короне на својим територијама.

Руски председник Владимир Путин је изјавио данас да није забележен ниједан смртни случај након примене руске вакцине против вируса корона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Подсећам да је руска вакцина призната за најбезбеднију и најефикаснију. Њена ефикасност је преко 96 одсто. Према подацима наших органа за контролу, нема ниједног смртног исхода од примене вакцине”, изјавио је Путин на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, а преноси руска агенција ТАСС.

Путин је, такође, наложио да се пре краја овог месеца разради питање плаћања вакцинације за странце у Русији, и указао је на велику потражњу за руском вакцином у свету због њене ефикасности.

Он је додао да се проширила пракса да људи из различитих земаља, укључујући бизнисмене и шефове великих компанија, долазе у Русију како би се вакцинисали против ковида.

„С тим у вези, тражим од владе да до краја месеца анализира све аспекте овог питања како би, узимајући у обзир безбедносне захтеве и санитарну контролу, организовала услове за плаћање вакцинације за стране држављане у нашој земљи”, навео је председник, а преноси „Спутник”.

Према његовим речима, док не буде осигуран широки приступ вакцинама на свим континентима неће нестати опасност од епидемије, јавља Танјуг.

Како је додао, стотине милиона људи у свету немају приступ вакцинама и помоћ тим земљама је безначајна.

Руски лидер је истакао да, према подацима ММФ-а, на земље са високим приходима, у којима живи 16 одсто глобалне популације, сада одлази половина произведених вакцина против вируса корона.

Као резултат тога, до данас је, како напомиње, само око 10 одсто становника планете вакцинисано у потпуности или су примили прву компоненту вакцине, „док стотине милиона људи просто нема приступ вакцини због тога што у тим земљама не постоје технологије, производни капацитети или немају средства за куповину вакцина”.

Такође је оценио да су апсурдне политички мотивисане забране куповине вакцина против вируса корона.

„Или не постоји значајна помоћ тамо где би могла да се пружи или, што је апсурдно, постоје политички мотивисане забране за куповину проверених, ефикасних вакцина које су доказале да су у потпуности поуздане”, прецизирао је руски лидер.

Додао је и да осим Русије, засад нико други не помаже другим земљама да покрену производњу вакцине против короне на својим територијама.

 

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ