Регион Србија

СРБИЈА НА НОГАМА! Ситуација је алармантна! Мило прети Србима: „СПРЕЧИЋЕМО ИХ УЗ ПОМОЋ ПАРТНЕРА“

Председник Црне Горе Мило Ђукановић тврди да однос Србије према Црној Гори и другим државама у овом времену „неодољиво личи на однос Србије према суседним државама деведесетих година“, односно да „под плаштом бриге за наводно угрожена права српског народа у суседним државама угрожава суверенитет тих држава“.

„То се догађало деведесетих, епилог знамо – 140 или 150 хиљада људских жртава, разорена вредна имовина, стварана генерацијама на простору бивше Југославије и хашки, односно судски епилог за оне који су одговорни за такве процесе“, рекао је Ђукановић одговарајући на питања на конференцији за медије поводом посете чланова Председништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића Подгорици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изразио је бојазан „да смо на путу да поновимо такве грешке“, али и поручио да се нада „да ћемо својим способностима унутар свог региона, али и уз помоћ, одговорнијих политика наших природних савезника, пре свега са европског и евроатланског простора успети да спречимо да деструкција добије на замаху и да се понове најтрагичније грешке које смо преживљавали“.

Додао је да је кад је у питању однос Црне Горе и Србије наилазио на неразумевање у Београду за своје ставове, преносе Вијести.

„То ме ни случајно није поколебало. За разлику од многих других људи који данас учествују у политичком животу у нашем региону ја сам неко ко је био актер политике из деведесетих година, наравно да ми то са једне стране представља оптерећење, а са друге стране представља драгоцено искуство да покушам да не направим грешке које су се тада чиниле и да покушам да благовремено упозорим све друге да не уђу у те грешке“, рекао је Ђукановић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ