Србија

Ударна вест! ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ПРИТВОР ЗА ЈОВИЧИЋА И САРАДНИКЕ!

Више јавно тужилаштво у Београд предложило је суду да одреди притвор председнику београдске општине Палилула и функционеру Српске напредне странке (СНС) Александру Јовичићу, као и за још седморо осумњичених у вези са нелегалном градњом на тој општини

Одлуку о притвору донеће судија за претходни поступак Вишег суда у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су претходно саслушани у тужилаштву, где су од 9 сати јутрос детаљно износили своје одбране, један по један.

Портпарол Тужилаштва Ивана Ракочевић рекла је Тањугу да одлука о притвору још није достављена том тужилаштву.

Јовичић се сумњичи да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове у Општини Палилула да даље утиче на грађевинске инспекторе да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора за наведене објекте противправно присвојио 28,8 милиона динара.

Јовичић се терети за кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву са Д.В. (43), одговорним лицем за инспекцијске послова у Градској општини Палилула.

Такође, због сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М.М. (63), З.Р. (68), Ђ.Р. (62), З. П. (62), Г. П. (52) и Д. Л. (55) док се, поред наведеног, осумњичени Г.П. и Д.Л. терете и за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Они се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте, као и да су након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција, унели неистините податке у вези са објектима, потом их проследили на озакоњење, супротно Закону о озакоњењу објеката, саопштио је синоћ МУП.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ