Србија

ГРЧКА ЋЕ ПРИЗНАТИ НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА? Ова изјава је подигла Србију на ноге!

Градоначелник Катеринија Константинос Кукидимос, оценио је данас да не постоје шансе да Грчка призна независност тзв. Косова.

Бивши народни посланик, иначе члан Нове демократије премијера Мицотакиса, такву је оцену базирао на разговорима са неколико министара из Владе Грчке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нас са Србијом вежу историја, вера и пријатељство. Ја верујем у Владу премијера Мицотакиса, која чува своје старе пријатеље и ствара нове“, рекао је градонацелник Катерини Кукидимос.

Подсетимо, министар иностраних послова Грчке Никос Дендијас договорио је подизање статуса Канцеларије Косова у Атини из просте економске канцеларије у Канцеларију.

Канцеларија ће се бавити политичким питањима, јавља агенција Анадолу (АА).

Министарка иностраних послова и дијаспоре тзв. Косова Доника Гервала је у изјави за медије након састанка са грчким колегом казала да је договорен наставак сарадње у многим областима, преко подизања статуса Канцеларије Косова у Атини из просте економске канцеларије у такозвану Канцеларију за интересни приступ, која ће се бавити и другим питањима, укључујући и политичка.

Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је да је „Грчка већ променила став по питању независности Косова“.

Вучић се осврнуо на посету грчког министра Приштини Никоса Дендијаса током обраћања нацији.

„Немојте да обмањујемо јавност, већ су повисили односе са Косовом. То је њихово право, то се већ догодило. Они су већ три степеника прешли, надамо се да тај четврти неће“, казао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ