Србија

СРБИЈА НА НОГАМА! Медији брује: Под истрагом још више од десет функционера! ЈОВИЧИЋ ЈЕ САМО ПОЧЕТАК! Ево шта следи!

Председник београдске општине Палилула Александар Јовичић ухапшен јер је узимао кеш и дозвољавао дивљу градњу! Полиција током претреса у његовом стану пронашла 350.000 евра

Председник београдске општине Палилула Александар Јовичић ухапшен је у ноћи између четвртка и петка због сумње да је узимао милионски мито како би дозвољавао дивљу градњу! Полиција је претресла његов стан и тамо пронашла чак 350.000 евра у кешу!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јовичић се терети за злоупотребу службеног положаја, а осим њега ухапшено је још седам особа. Први човек Палилуле јуче ујутро је спроведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Београду, које је трајало до раних вечерњих сати. Свим ухапшенима одређено је полицијско задржавање до 48 сати.

Како сазнајемо, хапшење Александра Јовичића само је почетак одлучног обрачуна државе са системском корупцијом и криминалом, а тренутно је под истрагом још више од десет државних и локалних функционера.

Стрпао милионе

Јовичић, члан Председништва СНС, сумњичи се да је незаконито омогућавао нелегалну градњу на територији своје општине, чиме је у периоду од јула 2016. до новембра 2018. противправно присвојио најмање 28.800.000 динара.

„Јовичић се терети за кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву са Д. В. (43), одговорним лицем за инспекцијске послове у општини Палилула. Због постојања основа сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М. М. (1958), З. Р. (1953), Ђ. Р. (1959), З. П. (1959), Г. П. (1969) и Д. Л. (1964), а Г. П. и Д. Л. терете се и за кривично дело фалсификовање службене исправе. Они се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа Палилуле од рушења нелегалних објеката. Они су, након што су у записницима и решењима грађевинске инспекције унели неистините податке у вези са објектима, те папире проследили на озакоњење супротно закону“, пише у истражној документацији у коју је Информер имао увид.

Истрагом је утврђено да је Јовичић утицао на Д. В. да са грађевинским инспекторима омогући незакониту градњу више објеката у општини.

– Има још доста њих који су радили исто и слично што и Јовичић… Ништа више не могу да кажем да не бих угрозио истрагу, али биће још хапшења, у то нема сумње. Председник Вучић и остали надлежни дали су потпуно одрешене руке полицији и никаква чланска карта или функција у СНС не штити било кога ко је умешан у криминал – преноси наш саговорник.

Нема недодирљивих

Министар полиције Александар Вулин каже да је све ово доказ да нико неће бити заштићен од одговорности.

– Досад је било незамисливо да неко из власти буде ухапшен. Хапшењем Јовичића послата је порука да нема заштићених. Вучић је био јасан да нико неће бити заштићен и показао је да дата реч вреди више од свега. Ово је доказ да се поштује стриктно закон! – рекао је Вулин и додао да је ова полицијска акција дуго спремана.

– Операција је припремана месецима, дуго су прикупљани докази… Јовичић је ухапшен, а извршен је и претрес његових приватних и радних просторија. Терети се за злоупотребу службеног положаја, трговину утицајем и фалсификовање службене исправе. Сумња се да материјална корист коју је остварио износи најмање 28,8 милиона динара. О свему имамо чврсте материјалне доказе – наглашава Вулин.

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ПРИТВОР ЗА ЈОВИЧИЋА И САРАДНИКЕ!

– Јовичић је направио дил са Д. В., који је онда утицао на грађевинске инспекторе да пруже заштиту од инспекцијских служби и да спрече рушење нелегалних објеката. То је био јако уносан криминалан посао, узимали су на стотине хиљада евра, а полицајци су само претресом Јовичићевог стана пронашли 350.000 евра у кешу – преноси наш извор који је упознат са свим детаљима истраге.

Према речима нашег саговорника, хапшење Јовичића само је почетак, јер је под истрагом још више од десет функционера.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ